“Mαυροβούνι”: Το ελαιόλαδο των προσφύγων

Το δικό τους λάδι παρήγαγαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Καρά-Τεπέ, μαζεύοντας τους καρπούς από τον πλούσιο  ελαιώνα που εκτείνεται στο χώρο του προσφυγικού καταυλισμού του Δήμου Λέσβου και μοίρασε απλόχερα τους καρπούς του. Το “Μαυροβούνι” (που τουρκικά λέγεται Καρά-Τεπές) είναι ένα προϊόν… δημιούργημα της προσφυγικής κρίσης…

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»