“Μουσικό κλειδί” για 1.000 μαθητές

ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ολοκλήρωσε τις πρώτες του εκπαιδευτικές δράσεις για την σχολική χρονιά 2016-2017 με 979 παιδιά από την Λέσβο και την Αθήνα να παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα “Μουσικό Κλειδί”, που στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία και την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων.

mousiko-klidi-2

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και θα εμπλουτισθεί τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017 με το “ΜΟ-ΤΟ key”, μία δράση που στόχο έχει να δώσει στα παιδιά τα εργαλεία ώστε τα ίδια να οργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, εν προκειμένω μία συναυλία. Σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό, TONALi, η Λέσβος εκπροσωπεί την Ελλάδα, τρίτη χώρα που θα πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με την πολύτιμη συμπαράσταση του διευθυντή της Αριστείδη Καλάργαλη, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.