Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

“Ο Ιππότης με το ρόδο” στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Με την ρομαντική όπερα “Ο Ιππότης με το Ρόδο” ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 13 Μαΐου, στις 19.30, η φετινή σεζόν του βραβευμένου προγράμματος “The met: live in HD” που μεταδίδεται ζωντανά στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, όπως και σε άλλες αίθουσες της χώρας, από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss, διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που τη χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντί της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική, στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. “Ο Ιππότης του Ρόδου” είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden και το Teatro Regio di Torino.

“Ο Ιππότης με το Ρόδο” αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφό της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.

Προηγούμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας στη Λίμα
Επόμενο άρθροφωτοσχόλιο