Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

“Ο Ληστής” στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Το έργο του Δημήτρη Μανιάτη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη, “Ο Ληστής” με πρωταγωνιστή τον Πασχάλη Τσαρούχα, θα παρουσιασθεί στο κοινό της Μυτιλήνης αύριο Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό – σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές – πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του.

Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη, παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή. Και κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών ακαπέλα από τον ίδιο. Στις συμπλοκές, στις διαπραγματεύσεις, δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και δεν πρόλαβε ούτε να της το πει. Μέχρι τον τελικό λυτρωμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης

Κοστούμια – Προβολές: Βασίλης Παπατσαρούχας

Διάρκεια: 70 λεπτά

Απόσπασμα του Δημήτριου Παπαρρηγόπουλου από τις “Σκέψεις ενός Ληστού” μελοποίησε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Η παράσταση έχει τιμηθεί με Βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Πασχάλη Τσαρούχα στο Balkan Teater Tirana Fest! 2016.

Τα “Νέα της Λέσβου” είναι χορηγός επικοινωνίας της θεατρικής παράστασης.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img