Την επίσημη παρουσίαση του νέου του προπονητή Γιάννη Πολλαετίδη, έκανε χτες στα γραφεία του συλλόγου η διοίκηση του Αιολικού. Παρουσία του Προέδρου Γιάννη Μανούσου, αλλά και των συνεργατών του στην τεχνική ηγεσία, ο 41χρονος τεχνικός ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Αιολικός, ενώ θέτοντας τους στόχους ανέφερε ότι σε κάθε παιχνίδι η ομάδα θα δίνει το 100% και θα είναι περήφανος ο κόσμος: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι στην οικογένεια του Αιολικού. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία και να πάμε τον Αιολικό εκεί ψηλά που ονειρευόμαστε. Το καλοκαίρι υπήρξε μια προσέγγιση από τον σύλλογο να συνεργαστούμε με επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία μάλιστα προχώρησε. Σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων είχαμε κάποιες επαφές, δεν ήταν όμως κάτι οριστικό, αλλά ούτε και πολύ επίσημο. Μετά την απομάκρυνση του κ. Μίχου είχαμε πάλι επαφή, υπήρχαν πιο κατάλληλες συνθήκες και οριστικοποιήθηκε αυτή η συμφωνία. Ο στόχος της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το όνειρό μου είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή με το που θα τελειώνει το παιχνίδι να μην ξαναδώ ποδοσφαιριστές να βγαίνουν με κατεβασμένα κεφάλια από το γήπεδο. Να είναι όλος ο κόσμος περήφανος για τους παίκτες που έδωσαν το 100%, να είναι πιο πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια παρά με το αποτέλεσμα, να μην τους απασχολεί καθόλου. Εγώ θέλω να είμαι περήφανος για την προσπάθεια που θα γίνεται».

Και συνεχίζει: «Θα υπάρχουν παιχνίδια τα οποία θα τα κερδίζουμε, θα υπάρξουν όμως και παιχνίδια τα οποία δεν θα αξίζει να τα κερδίσουμε και θα τα παίρνουμε. Από τον όμιλο κάτι γνωρίζω, σιγά-σιγά μαθαίνω τις ομάδες και την δυναμική τους, ξέρω ότι υπάρχουν καλές ομάδες με ιστορία και θα τις αντιμετωπίσουμε με στόχο να τα καταφέρουμε. Όσο όμως θα περνάει το πρωτάθλημα κάποιες ομάδες θα υποχωρήσουν, κάποιες άλλες θα είναι ψηλά, πιστεύω όμως ότι οι ομάδες που έχουν δυναμική και στόχους θα βρίσκονται εκεί ψηλά. Να σας ενημερώσω ότι ήταν δική μου απόφαση να μην κατέβω στην Βάρδα. Η διοίκηση μου έδωσε όλο το ελεύθερο να αποφασίσω αν θα πάω ή όχι. Απλώς υπήρχε ένα θέμα που είχε να κάνει με την πιστοποίηση του προπονητή. Θα έπρεπε να κατέβω και να μην κάτσω στον πάγκο. Να κάτσω στην κερκίδα και να αναγκαστώ να μπω σε μια διαδικασία να ενημερώνω τον κ. Ρίππη που σίγουρα ετοίμαζε την ομάδα και δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο να παρέμβω χωρίς να ξέρω την ομάδα. Το άλλο θέμα είχε να κάνει με τους παίκτες που έμειναν εκτός. Θα έμεναν χωρίς προπόνηση και θεώρησα πιο φυσιολογικό και για την ομάδα να μείνω εδώ και να προπονήσω τους ποδοσφαιριστές. Αυτό και μόνο έγινε. Όσο για ενίσχυση, όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση, είναι θέμα το οποίο θα το δούμε με την διοίκηση».

Γ. Μανούσος: “Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον προπονητή”

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανούσος αφού ξεκαθάρισε πως ο στόχος της ομάδας δεν είναι ο πρωταθλητισμός, κάτι που το έχει επαναλάβει αρκετές φορές από το ξεκίνημα της σεζόν, ανέλαβε την ευθύνη για την επιλογή του προπονητή στο ξεκίνημα της χρονιάς, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει επιλέξει έναν τεχνικό με φιλοδοξίες: «Αν δεν κάνω λάθος από την αρχή που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την ομάδα ποτέ δεν θέσαμε στόχο πρωταθλητισμού. Ποτέ δεν ακούσατε από τα χείλη τα δικά μου και της διοίκησης ότι η ομάδα θα πάει για πρωταθλητισμό. Ξέρουμε τι έχουμε, ξέρουμε πού πάμε, για αυτό ήταν προσωπικό μου λάθος να μην επενδύσω από την αρχή σε έναν προπονητή ο οποίος έχει φιλοδοξίες και μέσα από το στοιχείο αυτό υπάρχουν και οι φιλοδοξίες του Αιολικού. Ο στόχος να πάμε ψηλά ή να πάρουμε το πρωτάθλημα δεν μας αγχώνει, αφού το πλάνο το δικό μας θα είναι να φτιάξουμε μια ομάδα όσο το δυνατό πιο καθαρή και όταν λέω ομάδα λέω και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό».