Σπεύσατε για τις 30 θέσεις στο Δήμο

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για τις 18 από τις 30 συνολικά θέσεις εποχικής απασχόλησης που προκήρυξε ο Δήμος Λέσβου και για τις οποίες τα “Νέα της Λέσβου” έγραψαν πρώτα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους στο φύλλο της Πέμπτης, ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι, καθώς οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές.

 

Οι θέσεις εργασίας

 

Πρόκειται για 9 θέσεις εργατών, χειριστών και οδηγών, οι οποίοι θα ασχοληθούν για 3 μήνες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει ο Δήμος για τον καθαρισμό και το κλάδεμα χόρτων και δέντρων, την διάνοιξη δασικών δρόμων, κλπ..

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις ανά ειδικότητα έχουν ως εξής:

-4 εργάτες

-3 χειριστές

-2 οδηγοί

Μέχρι σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη 9 θέσεων ναυαγοσωστών και συγκεκριμένα 5 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με σκοπό να μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι της Γυμναστικής Ακαδημίας και 4 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κατόχους άδειας ναυαγοσωστικής.

Πρόκειται για θέσεις τρίμηνης απασχόλησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σε περίπτωση που από την υποβολή των αιτήσεων προκύψει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των θέσεων ΠΕ Ναυαγοσωστών από υποψήφιους που να διαθέτουν έστω και τα ελάχιστα ειδικά – τυπικά προσόντα που περιγράφονται στην αντίστοιχη ειδικότητα, ο Δήμος έχει την δυνατότητα να καλύψει τις θέσεις με ενδιαφερόμενους της ειδικότητας ΔΕ.

 

Οι 12 υδρονομείς

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος σε υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για την κάλυψη των 12 θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Υδρονομέων που θα απασχοληθούν στις Δημοτικές Ενότητες Ερεσού – Αντίσσης, Ευεργέτουλα, Καλλονής, Πολιχνίτου, Πλωμαρίου, Μηθύμνης, Μανταμάδου και Θερμής. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων γι αυτές τις θέσεις λήγει αύριο Τρίτη το μεσημέρι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στο Δημαρχείο Λέσβου, είτε στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων και στους αρμόδιους υπαλλήλους για να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν θα έχουν διάρκεια έως 5 μήνες.