“Στον τόπο” 62χρονη

Σε τραγωδία εξελίχθηκε για μια οικογένεια από τα Παράκοιλα η μετάβασή τους στην Αγιάσο για να παραστούν σε γάμο φιλικού τους προσώπου, καθώς κατά την επιστροφή με αυτοκίνητο και κόβοντας δρόμο από την οδό που διασχίζει κάθετα την περιοχή της Καρύνης και καταλήγει στον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή (Ένθρονο), στο ύψος των Λάμπου Μύλων, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ασθενοφόρο, που διερχόταν από τον κεντρικό δρόμο, με συνέπεια να βρει ακαριαία το θάνατο μια γυναίκα που επέβαινε ως  συνεπιβάτης στο πρώτο όχημα.

Από την προσπάθεια των πυροσβεστών να ανασύρουν μέσα από τις λαμαρίνες την 62χρονη γυναίκα

Το δυστύχημα

 Νεκρή είναι η 62χρονη Α.Β. η οποία ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου 4Χ4 Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος γιος της.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της Αστυνομίας, το  4Χ4 που οδηγούσε ο 39χρονος  βγήκε στον κεντρικό δρόμο παραβιάζοντας την προτεραιότητα του ασθενοφόρου που κινούνταν με κατεύθυνση την Καλλονή. Στο ασθενοφόρο, ευτυχώς επέβαινε μόνο ο 49χρονος οδηγός. Δηλαδή δεν γινόταν αυτή την ώρα η μεταφορά κάποιου ασθενούς, καθώς το όχημα είχε μεταβεί στην περιοχή της Λάρσου για ανεφοδιασμό καυσίμου από επιχείρηση πρατηρίου που έχει αναλάβει την προμήθεια.

Η πλαγιομετωπική σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων ήταν σφοδρότατη, καθώς το ΙΧ μετατράπηκε σε μία μάζα από λαμαρίνες και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 άνδρες, οι οποίοι κόβοντας και τραβώντας τα σίδερα ανέσυραν νεκρή την άτυχη γυναίκα μέσα από το όχημα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι των Λάμπου Μύλων στα “Νέα της Λέσβου”, στο συγκεκριμένο σημείο από το οποίο έχουν πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή όσα οχήματα διασχίζουν κάθετα τον δρόμο από την Καρύνη, έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα.

Το ασθενοφόρο από τον τόπο του τροχαίου

Να σημειωθεί πως οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, ο 39χρονος γιος της 62χρονης γυναίκας που χάθηκε στην άσφαλτο και ο 49χρονος οδηγός του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Καλλονής τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα του Σαββάτου είναι το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώνεται κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουνίου, καθώς έχει προηγηθεί άλλο ένα δυστύχημα με θύμα άλλον έναν νέο άνθρωπο, κάτοικο του νησιού μας – στέλεχος του Λιμενικού.