Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, που διοργάνωσε η 98 ΑΔΤΕ “Αρχιπελάγους” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσία εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών, συμμετείχε  και φέτος το Αναγνωστήριο Αγιάσου με τα “Σαντούρια” του.

Στην πολύπτυχη εκδήλωση, που περιελάμβανε ομιλίες, προβολές και μουσικό πρόγραμμα, πήραν μέρος η Στρατιωτική Μπάντα της 98 ΑΔΤΕ, η Χορωδία “Ν. Σκαλκώτας”, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, το Χορευτικό του “Αρίωνα” και τα “Σαντούρια” του Αναγνωστηρίου, που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και καταχειροκροτήθηκαν.

Εκ μέρους του Αναγνωστηρίου έπαιξαν τα παιδιά: Μύρτα Άνεμου, Σοφία Σκορδά, Στρατής Τσομπανέλλης, Μιλτιάδης Αργύρας, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής και τα συνόδευσε ο δάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ κ. Πάτμιος τίμησε με αναμνηστικά δώρα το Αναγνωστήριο, τα οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του σωματείου Κλεάνθης Κορομηλάς.