Τελικός με Πανθρακικό

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ “ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ” Η ΚΑΛΛΟΝΗ

Τι και αν βρισκόμαστε ακόμη στην 5η αγωνιστική της Football League, η Καλλονή βρίσκεται από νωρίς “με την πλάτη στον τοίχο”, μετρώντας μέχρι τώρα τρεις ήττες και μια ισοπαλία και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ακόμη πολύ δρόμο (;), ωστόσο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Κυριακή στη Μυτιλήνη χαρακτηρίζεται από τώρα ως τελικός για την ομάδα της Λέσβου, που θέλει πάση θυσία να πάρει το τρίποντο. Ο Βαζάκας στις δηλώσεις του μετά τον Άρη έκανε λόγο για πλασματικό σκορ και έδωσε ο ίδιος τον χαρακτήρα του τελικού στο παιχνίδι με την ομάδα της Κομοτηνής: «Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Μια ιστορική ομάδα που είναι μονόδρομος να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αλλά το σκορ είναι παραπάνω από αυτό που έγινε στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν έκανε ευκαιρία κι έβαλε γκολ από αυτογκόλ. Μπλοκάραμε τα ατού του Άρη οι οποίοι αν βρουν χρόνο και χώρο θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ ισορροπήσαμε το παιχνίδι μέχρι το 73ο λεπτό, μετά ήρθε το δεύτερο γκολ του Άρη κι εκεί καταρρεύσαμε. Μέχρι εκείνο το σημείο βγήκαμε στην κόντρα και προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Μέσα σε λίγα λεπτά δεχθήκαμε τέσσερα γκολ κι αυτό ήταν απόρροια και της ποιότητας του Άρη. Αυτό συμβαίνει όμως με τις μεγάλες ομάδες. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη δική μας αδυναμία. Για μας ο τελικός είναι με τον Πανθρακικό. Εύχομαι στον Άρη να πετύχει γιατί είναι ιστορική ομάδα και δικαιούται να είναι στην πρώτη κατηγορία».

 

Πάει για πτώχευση η Football League

 

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό μεταξύ τους, στην διοίκηση της Football League πλέον γίνεται και επίσημο, καθώς το Δ.Σ. της Λίγκας ανακοίνωσε το ενδεχόμενο πτώχευσης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, κάτι που αν συμβεί θα έχει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για το ποδόσφαιρο γενικότερα. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει πλέον απαξιωθεί, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πουθενά σχεδόν και τα έσοδα είναι μηδέν. Υπό αυτές τις συνθήκες μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με την Λίγκα να διάγει ίσως τις τελευταίες μέρες της ύπαρξής της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά την  συνεδρίαση της Football League, ανακοινώνονται τα εξής: Επειδή δεν υπήρχε απαρτία ιδιοκτητών ΠΑΕ, θα οριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα ενδεχόμενη πτώχευση της Football League. Επίσης, εξετάστηκαν σενάρια εξυγίανσης και αποφασίστηκε η ανάθεση σε εξειδικευμένη πολυεθνική εταιρεία και γραφείο ορκωτών λογιστών της διεξαγωγής πλήρους διαχειριστικού ελέγχου για την Football League. Τέλος, ανατέθηκε σε εξειδικευμένο γραφείο η αντιμετώπιση της φορολογικής εκκρεμότητας της Football League για τις περιόδους 2005-2006, 2006-2007».