Εκπλήσσει ο Τσακίρης

Από τους Αντιδημάρχους που έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν στη νέα Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης του Στρατή Κύτελη, με αρμοδιότητα τον πολιτισμό, είναι ο δικηγόρος και μουσικοδιδάσκαλος Παναγιώτης Τσακίρης. Μέσα στις ελάχιστες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει φέρει τα πάνω-κάτω, καθώς εκτός από την οργάνωση της υπηρεσίας του προχωρά στην κατάρτιση Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, ενώ στο φουαγιέ προγραμματίζει να λειτουργεί μόνιμα έκθεση βιβλίου Λέσβιων λογοτεχνών αξιοποιώντας τις εκδόσεις που αγόραζε διαχρονικά ο Δήμος και αραχνιάζουν στα υπόγεια.

Τα παραπάνω είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που ακολουθούν, καθώς ο κ. Τσακίρης προχωρά στη σύσταση Τριμελών Επιτροπών για τη διαχείριση των μουσείων και της Πινακοθήκης, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε επαφές με τη Σχολή Καλών Τεχνών ώστε να έχει τη συνδρομή της στα θέματα της πινακοθήκης. Κι αυτό έχοντας παραλάβει σε κακή κατάσταση – εγκαταλελειμμένο το κτίριο του Χαλίμ Μπέη με διαρροές στα υδραυλικά και άλλα προβλήματα που έπρεπε να είχαν αντιμετωπίσει προ πολλού οι προκάτοχοί του. Ωστόσο η αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων δρομολογείται τώρα και μάλιστα εκτός από το κτίριο του Χαλίμ Μπέη άρχισαν οι επισκευές για ελαιοχρωματισμό και στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

Επιπλέον, ο νέος Αντιδήμαρχος με τους συνεργάτες του οργανώνουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης που αναμένεται να αφήσουν εποχή, καθώς να θυμίσουμε ότι  πέρυσι τα πράγματα ήταν φτωχά στην πρωτεύουσα του νησιού μας σε αντίθεση με την Καλλονή που είχε τραβήξει όλο τον κόσμο με το χριστουγεννιάτικο χωριό! Συνάμα ο νέος Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε επαφές με μεγάλα ονόματα για ποιοτικές συναυλίες με ορχήστρες και καλλιτέχνες τόσο για τον φετινό χειμώνα, όσο και για το επόμενο λεσβιακό καλοκαίρι. 

Ε, με τόσα σημαντικά βήματα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα που είναι Αντιδήμαρχος ο κ. Τσακίρης  πραγματικά απορούμε ποιος θα είναι ο απολογισμός του στο τέλος του έτους! Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών είναι προφανές ότι θα τα πιστωθεί στο κεφάλαιο του πολιτισμού η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης. Το κυριότερο όμως είναι πως αυτό που αναδεικνύεται μέσα από τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Τσακίρη είναι μια άλλη φιλοσοφία στον τρόπο της οργάνωσης και της λειτουργίας των  τομέων της αρμοδιότητάς του. Και προφανώς ο νέος Αντιδήμαρχος ανέλαβε τώρα έχοντας όμως κάνει «το κουμάντο του» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ένα σχεδιασμό βήμα-βήμα για όλους τους τομείς, καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δρομολόγησε  τόσο πολλά θέματα μέσα σε μια εβδομάδα, αν και σε κάθε περίπτωση μπράβο του, αποδεικνύει ότι είναι άξιος.

Να λοιπόν που κάτι ήξεραν οι ψηφοφόροι του κ. Κύτελη που ανέδειξαν τον κ. Τσακίρη στις πρώτες θέσεις σε σταυρούς προτίμησης, καθώς αυτό που ο ίδιος επιβεβαιώνει μέσα από πολλές ώρες δουλειάς, τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη θετική διάθεση να συνεργαστεί και να ακούσει τον κάθε δημότη που έχει κάτι να πει είναι πως ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού είναι ένα «γερό χαρτί» για  τον νεοσύστατο Δήμο Μυτιλήνης και τη νέα Δημοτική Αρχή. Το κυριότερο όμως είναι ότι εκείνος άρχισε ήδη να «τρέχει» τις εξελίξεις ώστε να γίνουν σημαντικά βήματα μπροστά για τον πολιτισμό του τόπου μας. Υπ’ αυτήν την έννοια ο κ. Τσακίρης εκπλήσσει καταφέρνοντας να είναι πανταχού παρών, δηλαδή και στο γραφείο του στο Δημοτικό Θέατρο, πρωτίστως όμως στο δικηγορικό του γραφείο, καθώς ως γνωστόν είναι μάχιμος δικηγόρος έχοντας δημιουργήσει τη ζωή του μέσα από αυτό το γραφείο μαζί με τη σύζυγό του, δεν περίμενε να αναμειχθεί με την Αυτοδιοίκηση για να τον μάθουν! Και γι’ αυτό φυσικά το πρωινό του κ. Τσακίρη ξεκινά από τις δικαστικές αίθουσες.