Γεύσεις Αγίας Παρασκευής στο Σίγρι

613

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της Γιορτής Αγροτουρισμού 2018.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου οι γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίας Παρασκευής ετοίμασαν εδέσματα με παραδοσιακές συνταγές στο χώρο του Μουσείου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου απόλαυσαν νόστιμα παραδοσιακά τυροπιτάκια, παραδοσιακά αμυγδαλωτά που πλάθονταν επί τόπου με πολύ ωραία σχέδια, καθώς και παραδοσιακή πλατσέντα με συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους και με τοπικά αγνά υλικά. Δοκίμασαν επίσης παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και πεντανόστιμα κουλουράκια που ετοίμασαν με πολύ μεράκι η Πρόεδρος και τα μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίας Παρασκευής.

Όλοι οι επισκέπτες που συμμετείχαν σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή γεύσεων βίωσαν μοναδικές γευστικές εμπειρίες και δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι τόσο από τον γευστικό πλούτο όσο και από την ποιότητα και την ποικιλία των προσφερόμενων γεύσεων από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής, που συνιστούν την ιδιαίτερη γαστρονομία της Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας επρόκειτο να συνεχιστούν χθες Τρίτη με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Σκαλοχωρίου.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.