Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για την έδρα

  • Έντονες συζητήσεις, σχόλια και παράπονα στους κόλπους του ΚΙΝ.ΑΛ. για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λέσβο

Παρά το θετικό κλίμα που υπήρχε προεκλογικά, αλλά και την άνοδο του ποσοστού του ΚΙΝ.ΑΛ. ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, στη Λέσβο δεν κατάφερε να πάρει την έδρα, που διατήρησε τελικά το ΚΚΕ  μόλις για κάτι παραπάνω από μια μονάδα διαφορά. Το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνει γκρίνια στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με αιχμηρά σχόλια για το ψηφοδέλτιο, με παράπονα για τη Χαριλάου Τρικούπη, για τη Νομαρχιακή ότι δεν μπόρεσε να παίξει ενεργό ρόλο, για τα αυτοδιοικητικά στελέχη, τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στήριξε το ΠΑΣΟΚ «που έλαμψαν διά της απουσίας τους», όπως σχολιάζεται και πολλά άλλα. Αποτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ.. Αίσθηση όμως προκάλεσε χθες η διαδικτυακή παρέμβαση του τέως Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καπετανά και το σχόλιό του για «κουτσό ψηφοδέλτιο στη Λέσβο». 

Αναλυτικότερα, σε σχόλιό του προς την τέως βουλευτή Τόνια Αντωνίου, η οποία έχασε τελικά μέσα από τα χέρια της την έδρα του Νότιου Τομέα της Αθήνας καθώς αυτή επέλεξε να κρατήσει η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ο κ. Καπετανάς επισημαίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι θα έπρεπε η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. να μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου.  

Συγκεκριμένα γράφει σε ανάρτησή του προς την Τόνια Αντωνίου: «Καλημέρα Τόνια. Θέλω να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου αλλά και να σε μαλώσω!! γιατί δεν έδειξες την προσοχή σου στην πρότασή μου να έμπαινε η Πρόεδρος στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου. Λες και ήμουνα μάγος. Με το κουτσό ψηφοδέλτιο στη Λέσβο χάσαμε την έδρα απ’ το ΚΚΕ, ενώ σίγουρα θα την έπαιρνε η Γεννηματά. Και σήμερα θα ήσουν όπως και το αξίζεις βουλευτής. Κρίμα στον σχεδιασμό των «σοφών», το είχα προτείνει σε όλους τους σχεδιάζοντες και κατέληξαν να μπει η Πρόεδρος στο Ηράκλειο!!! Και στην Εύβοια!!! Κι όχι στη Λέσβο!!! Γιατί άραγε;;;;. 

Την ανάρτηση αυτή απέσυρε λίγες ώρες αργότερα ο κ. Καπετανάς, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις. Μπορεί η παρέμβαση Καπετανά να ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση, στο παρασκήνιο όμως υπάρχουν έντονες συζητήσεις για τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ έφθασε μέχρι την πηγή… αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό.  

Παράπονα ακούγονται για τη Χαριλάου Τρικούπη καθώς πράγματι αρκετά στελέχη είχαν εισηγηθεί να μπει η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ως επικεφαλής. Επίσης κουβεντιάζεται το γεγονός ότι δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και η επίσκεψη Χρηστίδη πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, χωρίς να πάρει την ανάλογη προβολή. Συζητήσεις γίνονται για τη Νομαρχιακή επιτροπή, καθώς πολλοί λένε ότι ουσιαστικά μόνος του ο Γραμματέας Μιχάλης Σκουρκέας κλήθηκε να φέρει εις πέρας την προεκλογική περίοδο, ενώ τα άλλα στελέχη δεν βοήθησαν. Η μπάλα παίρνει και τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων, τον Παναγιώτη Χριστόφα και τον Μιχάλη Μαμάκο που δεν έκαναν καμιά δημόσια παρέμβαση στη διάρκεια αυτής της σύντομης προεκλογικής περιόδου και γενικά κράτησαν αποστάσεις.  

Πολλά θα είναι τα ζητήματα που θ’ απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς μάλιστα προβλέπεται μετά τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα όσα αποφασίσθηκαν στο συνέδριο του Κινήματος, να κινηθούν ίσως και προς το τέλος του καλοκαιριού διαδικασίες εκλογής νέων Νομαρχιακών από τη βάση. 

Δήλωση Γιακαλή για το εκλογικό αποτέλεσμα 
Σε γραπτή δήλωσή του ο τέως Περιφερειάρχης, υποψήφιος βουλευτής Νάσος Γιακαλής, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ., αναφέρει σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα: «Οι εκλογές τελείωσαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την έδρα στο Νομό μας. Δυστυχώς το πολιτικό κλίμα δεν το επέτρεψε. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με στήριξαν και βοήθησαν την προσπάθειά μου. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους βουλευτές που εκλέχθηκαν στο Νομό μας και να τους ευχηθώ καλή θητεία. Το ΠΑΣΟΚ παρά την πίεση, την πόλωση και τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, άντεξε. Αυτό αποδεικνύει ότι έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία».