«Κληρώνει» για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

-Σίγουρη η υποψηφιότητα Αθανασίου, ενώ «ακούγονται» επίσης Βαλσαμίδης, Ζούρος, Οικονομίδης, Τσερπές, Στεφανής

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λέσβο στρέφεται όλο το ενδιαφέρον εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου μετά από το παρασκήνιο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις διπλές υποψηφιότητες σε Περιφέρεια και Δήμο Δυτικής Λέσβου, που έχει δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας, ίντριγκες και «βεντέτες» στους κόλπους της Ν.Δ. Τα ψυχραιμότερα στελέχη προσπαθούν με παρεμβάσεις τους να ρίξουν τους τόνους, όμως, αυτό δεν φαίνεται ότι θα είναι εύκολο, πολύ περισσότερο όταν μεσολαβεί ελάχιστο διάστημα ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Επί του παρόντος, το μόνο σίγουρο όνομα είναι ο νυν βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος βρίσκεται μάλιστα από χθες στη Μυτιλήνη καθώς η προεκλογική περίοδος επισήμως έχει ξεκινήσει.
Ο κ. Αθανασίου απολαμβάνει την υποστήριξη του κόσμου της ΝΔ, αν και δημιουργήθηκαν ανοιχτά μέτωπα στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανάμεσα στα ψηφοδέλτια Καλογήρου και Μουτζούρη, με τον ίδιο – παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις για στήριξη στο ψηφοδέλτιο Καλογήρου – να «χρεώνεται» τη στήριξη στο ψηφοδέλτιο Μουτζούρη.
Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δίπλα στο όνομα Αθανασίου εμφάνιζε τους Παύλο Βογιατζή και Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Όπως σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, οι υποψηφιότητες αυτές είναι από προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Βέβαια ο Ναύαρχος είναι πάντα στη λίστα των υποψηφίων, όμως, ο πρώην βουλευτής και πρώην Νομάρχης, Παύλος Βογιατζής, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την ενεργό πολιτική σκηνή. Αν και παρείχε στήριξη στην υποψηφιότητα Καλογήρου στις Περιφερειακές εκλογές, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο ο ίδιος να θέλει ν’ αναμειχθεί σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Άλλα ονόματα

Ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι εκείνο του Αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρου Βαλσαμίδη, που αποτελεί ένα δυνατό χαρτί και είχε συζητηθεί έντονα και στις Δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στο πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου, όμως, μετά τις Περιφερειακές εκλογές και την ήττα της παράταξης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον τεχνοκράτη, Θεόδωρο Βαλσαμίδη, να βάζει πλώρη για την βουλή. Ο ίδιος επί του παρόντος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αν και πολλοί περιμένουν να κάνει το επόμενο βήμα, αφού η στήριξη του κόσμου τόσο σε αυτές τις Περιφερειακές εκλογές όσο και στις προηγούμενες – που τον φέρνει πρώτο σε ψήφους και με διαφορά από όλα τα ψηφοδέλτια – δείχνει ότι έχει μια πολύ σημαντική μαγιά ψηφοφόρων που μπορεί να τον φέρει μέχρι τα έδρανα της βουλής.
Ένα άλλο όνομα – έκπληξη που ακούγεται έντονα αυτές τις ημέρες, ένα πρόσωπο που επίσης ακούστηκε για τις δημοτικές εκλογές (ο ίδιος αρνείται βέβαια πάντα τέτοιου είδους προτάσεις), προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και είναι ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καθηγητής, Νίκος Ζούρος. Η ΝΔ φαίνεται να βολιδοσκοπεί τον καθηγητή. Δεν είναι γνωστό αν του έχει γίνει πρόταση, πάντως, ακούγεται και πάλι έντονα, καθώς θα ήταν μια υποψηφιότητα που θα έκανε άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους.
Επίσης ένα άλλο όνομα που συζητιέται εδώ και καιρό είναι ο Θεόφραστος Οικονομίδης, πρώην δήμαρχος Φιλοθέης. Με καταγωγή από τη Λέσβο ο κ. Οικονομίδης θεωρείται ίσως μια πολύ πιθανή υποψηφιότητα.
Μια ακόμη υποψηφιότητα που επίσης ακούγεται είναι αυτή του πρώην στρατηγού Σταύρου Τσερπέ, ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόσφατα και είχε αγαπήσει ιδιαίτερα τη Λέσβο.
Από το στρατό όμως ακούγεται και ένα ακόμη πολύ δυνατό όνομα, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής με καταγωγή από την Αγιάσο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και η αποστράτευσή του είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Η ΝΔ αναζητά και δυο γυναίκες υποψήφιες, η μια σίγουρα από τη Λήμνο. Ήδη ακούγεται ότι έχουν γίνει «κρούσεις» στο γειτονικό νησί, χωρίς θετικά αποτελέσματα, πάντως, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και θ’ ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων.