Κλήρωσε για πρωτάθλημα και κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Λέσβου η κλήρωση για το πρόγραμμα των δύο νέων ομίλων που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της β΄ φάσης του Πρωταθλήματος της Α΄ τοπικής κατηγορίας, αλλά και η κλήρωση για τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Λέσβου.

Ο πρώτος όμιλος αφορά τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα των δύο προηγούμενων ομίλων και πλέον θα αγωνισθούν με στόχο την κορυφή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον όμιλο των πλέι-οφ. Αυτός ο όμιλος αποτελείται από τις εξής ομάδες: Αετό Λουτρών, Αναγέννηση Γέρας, Ανδρονικά Παρακοίλων, Όλυμπο Αγιάσου, Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, ΑΟ Μεσοτόπου, Αρίωνα Μήθυμνας και Ατρόμητο Ανεμότιας. Σημασία στον νέο όμιλο διαδραματίζει και η θέση που η κάθε ομάδα τερμάτισε μέσα στην τετράδα, με τους πρώτους των δύο ομίλων να ξεκινάνε την νέα κούρσα με 4 βαθμούς, τους δεύτερους με 2, τους τρίτους με 1 και χωρίς βαθμό οι τέταρτοι. Από την κλήρωση που έγινε για το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων στον όμιλο αυτόν προέκυψε ένα δυνατό ντέρμπι από νωρίς.

Στην πρεμιέρα, λοιπόν, του ομίλου, που θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο σε Παπάδο και Λουτρά. Για την 1η αγωνιστική, η Αναγέννηση Γέρας θα φιλοξενήσει τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής. Στα Λουτρά, ο τοπικός Αετός θα υποδεχθεί τον ΑΟ Μεσοτόπου. Στα Παράκοιλα, ο Ανδρονικάς θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο Ανεμότιας και τέλος, ο Αρίων Μήθυμνας θα αντιμετωπίσει στον Μόλυβο τον Όλυμπο Αγιάσου.

Στον δεύτερο όμιλο, αυτόν των πλέι-άουτ, οι ομάδες που δεν κατάφεραν να είναι στην πρώτη τετράδα των ομίλων τους, θα παλέψουν με σκοπό να αποφύγουν τον υποβιβασμό και να κερδίσουν την παραμονή τους. Αυτός ο όμιλος αποτελείται από τις εξής ομάδες: Αρίωνα Παλαιοκήπου, Οδυσσέα Ελύτη, Αιγέα Πλωμαρίου, Απόλλωνα Δαφίων, Παλλεσβιακό, Προοδευτική Σκάλα Καλλονής, ΑΟ Πολιχνίτου, Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους και Αίγειρο Μιστεγνών. Η πριμοδότηση ισχύει και σε αυτό τον όμιλο (4 βαθμούς οι πέμπτοι των ομίλων, 2 οι έκτοι, 1 οι έβδομοι, κανέναν όγδοοι-ένατοι). 19 Ιανουαρίου η πρώτη σέντρα και σε αυτόν τον όμιλο, με τον Οδυσσέα Ελύτη να ξεκινάει με ρεπό. Το μενού της πρώτης αγωνιστικής περιλαμβάνει παιχνίδια που θα έχουν ενδιαφέρον, καθώς πλέον κάθε βαθμός θα έχει την δική του βαρύτητα.

Συγκεκριμένα, στην Θερμή, ο Αίγειρος Μιστεγνών θα φιλοξενήσει τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους. Η «Προό» θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον «Παλλέ», ενώ στον Πολιχνίτο θα πάει ο Αιγέας να κοντραριστεί με την τοπική ομάδα. Τέλος, Απόλλων Δαφίων και Αρίων Παλαιοκήπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

 

Ώρα ημιτελικών!

Πέρα από την κλήρωση του πρωταθλήματος, έλαβε χώρα και η κλήρωση του Κυπέλλου Λέσβου για τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης. Η κληρωτίδα έβγαλε πως ο Αετός θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Γέρας, ενώ ο Όλυμπος Αγιάσου έπεσε πάνω στον Αιολικό. Δεν ορίστηκαν ακόμη ημερομηνίες των δύο παιχνιδιών.

 

Έτσι θα ξεκινήσουν οι δύο όμιλοι: