Μαχαίρωσαν 68χρονη γυναίκα στο Μακρύ Γιαλό

-Έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν να είχε σκοπό τη ληστεία

Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση σοβαρού τραυματισμού μιας 68χρονης από τη Γερμανία, στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, στην καρδιά της Μυτιλήνης, την Κυριακή το απόγευμα. Η γυναίκα περπατούσε σε παράδρομο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο, ο οποίος την τραυμάτισε σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο. Η αλλοδαπή απασχολούνταν σε δομές για το προσφυγικό και μάλιστα την ώρα της επίθεσης αναχωρούσε για την δουλειά της. Καθώς το τραύμα που προκλήθηκε στη γυναίκα είναι αγγειακό και αυτές οι περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο, κάτι που έγινε με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους από το ΕΚΑΒ το βράδυ της Κυριακής.
Κάποιες πληροφορίες χθες – που επί του παρόντος δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα – ήθελαν τη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση να είναι μητέρα ενός διπλωμάτη, ο οποίος εργάζεται σε ξένη πρεσβεία στο εξωτερικό.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο σκοπός της επίθεσης να ήταν η ληστεία, αφού ο δράστης φέρεται να άρπαξε από την τσάντα της μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο πριν εξαφανιστεί και την αφήσει αβοήθητη στο δρόμο.
Περίοικοι ειδοποίησαν αρχικά την αστυνομία τηλεφωνώντας στο «100» και ενημερώνοντας ότι μια γυναίκα βρίσκεται μαχαιρωμένη στο δρόμο. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που την παρέλαβε αιμόφυρτη και με τραύματα στο πρόσωπο και στο λαιμό.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τους περίοικους, αλλά και τα όσα η ίδια φέρεται να κατέθεσε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό συμβάν που ήδη χθες είχε πάρει μεγάλη διάσταση.