Με δυο βραβεία οι «Άστεγοι» σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

Η θεατρική ομάδα «Άστεγοι» συμμετείχε στο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου
  • Η θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης απέσπασε το 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης και το βραβείο μουσικής επιμέλειας

Έπεσε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, η αυλαία του 20ού Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Νέας Ορεστιάδας, με την θεατρική ομάδα των «Αστέγων» να αποσπά δυο πολύ σημαντικά βραβεία με την παράσταση «Καλή όρεξη και αντίο» του Νίκου Μήτσα σε σκηνοθεσία Χριστίνας Μαμουλή: Το 3ο βραβείο καλύτερης παράστασης από την κριτική επιτροπή και το βραβείο μουσικής επιμέλειας.

Το βραβείο Μουσικής επιμέλειας απονεμήθηκε στον Κλεομένη Τζαννέτο που είχε τη μουσική επιμέλεια της παράστασης.

Η παράσταση «Καλή όρεξη και αντίο» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στις έξι θεατρικές παραστάσεις από τις 25 που κατέθεσαν συμμετοχή. Η παράσταση βρέθηκε στην 5η θέση στα βραβεία κοινού.

Την 7μελή Επιτροπή αποτέλεσαν οι: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Ελένη Κρίτα (ηθοποιός) Περικλής Λιανός (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος) και Ελένη Φιλίππα (ηθοποιός).

Παρουσιαστής του φεστιβάλ είναι τα τελευταία 16 χρόνια ο Αλέξης Κωστάλας.

Η γιορτή του θεάτρου ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου, ενώ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου με ένα 10ήμερο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις. Τιμώμενα πρόσωπα στη φετινή διοργάνωση ήταν η Ελένη Ράντου και ο Γιάννης Ξανθούλης.