Μελωδικό αντάμωμα χορωδιών

Πρώτη του Σεπτέμβρη και κόσμος πολύς γέμισε ασφυκτικά την αυλή του Νεοκλασικού Δημοτικού Σχολείου των Παμφίλων.

Δυο μικτές χορωδίες έδωσαν τα χέρια και αντάμωσαν σε μια επιτυχημένη μελωδική συνάντηση. Η μια των Παμφίλων, με μαέστρο την Δώρα Χαραλαμπή, και η άλλη από τη μακρινή Δράμα, με μαέστρο έναν δικό μας άνθρωπο, τον Νίκο Γιαμαλή.

Στο αντάμωμα αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ουσιαστική συνεισφορά της Περιφέρειας Β.Α. Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρύσανθος Αργυρίου, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι, τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά και την επιτυχημένη προσπάθεια των δύο χορωδιών.

Μήνυμα του Δημάρχου Δράμας διάβασε εκπρόσωπός του, ενώ ο μαέστρος Νίκος Γιαμαλής ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την καλή συνεργασία με την χορωδία, την πρόεδρο της χορωδίας Παμφίλων Χρύσα Βέκιου, καθώς και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Με αφορμή, δε, της συμμετοχής των παιδιών στην ορχήστρα, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργία  Μουσικού Σχολείου σε ένα νησί, όπως η Λέσβος.

Ο Διευθυντής του μουσικού σχολείου Νίκος Ζαφειρίου, μίλησε για την μουσική παράδοση των Παμφίλων και για τον μεγάλο Παφλιώτη μουσικό και βαρύτονο Τίτο Ξηρέλλη.

Το πολυπληθές κοινό καταχειροκρότησε τις δύο χορωδίες, την σοπράνο Χρύσα Βέκιου και τους μαέστρους των χορωδιών Δώρα Χαραλαμπή και Νίκο Γιαμαλή για την εξαίρετη μελωδική βραδιά. Ιδιαίτερα, όταν στο τέλος οι δυο χορωδίες απέδωσαν μαζί το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο» σε στίχους Οδ. Ελύτη και απέδειξαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργούν και να προσφέρουν το καλύτερο, φτάνει να υπάρχει η καλή θέληση και η αγάπη μεταξύ τους!