Ο Μπάμπης Τσέρτος στον «Οινοφόρο»

Το Κτήμα Οινοφόρος συνεχίζοντας το εορταστικό πρόγραμμα των ημερών,  υποδέχεται αύριο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου τον Μπάμπη Τσέρτο σε μία μοναδική εορταστική εμφάνιση. Mαζί του η εξαιρετική τραγουδίστρια Σοφία Μέρμηγκα και ο μεγάλος βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας.

Ο Μπάμπης Τσέρτος είναι ένας σπουδαίος ερμηνευτής, που διακρίνεται για το πάθος του στο καλό τραγούδι, αυτό που υπηρετεί με αγάπη και ήθος πάνω από 30 χρόνια. Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχει κατορθώσει στη μακρόχρονη πορεία του να παραμένει συνεπής στις ποιοτικές επιλογές του διευρύνοντας συνεχώς το ρεμπέτικο και λαϊκό ηχόχρωμα μέσα από τις προσωπικές του αναζητήσεις και συνεργασίες.

Aπό μικρός έδειξε μια αγάπη στα τραγούδια της υψηλής συγκίνησης και προσπάθησε  να επαναφέρει στο σήμερα σημαντικά τραγούδια άλλων εποχών, πράγμα που είναι πολύ σπουδαίο. Mελετάει το ελληνικό τραγούδι σε όλο του το εύρος. Στο ρεπερτόριό του συνυπάρχουν το ρεμπέτικο, το λαϊκό, το έντεχνο καθώς και το λεγόμενο «ελαφρό» τραγούδι.

Ο εξαιρετικός μελωδικός ερμηνευτής θα συμπαρασύρει το κοινό το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στον «Οινοφόρο», στις 10:30 μ.μ., σε μία ονειρεμένη βόλτα στο ποιοτικό λαϊκό τραγούδι. Παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, ρετρό, έντεχνα λαϊκά και νεότερα τραγούδια θα συνθέσουν ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης».

Θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Μπάμπη Τσέρτου, τραγούδια ελαφρά (Σουγιούλ, Γούναρη κ.ά.), έντεχνα λαϊκά (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, κ.ά.), λαϊκά (Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Γαβαλά κ.ά.) αλλά και της νεότερης γενιάς (Μάλαμα, Κορακάκη κ.ά.).

Οι μουσικοί που τον πλαισιώνουν επί σκηνής είναι: ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Κώστας Ζαριδάκης στο μπουζούκι, ο Κώστας Τσεκούρας στην κιθάρα & ο Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο και την επιμέλεια της ορχήστρας.