Οι «Μαγικές Σβούρες» παρουσιάζουν τον «Πήτερ Παν»

H Marossoulis Productions σε συνεργασία με τις «Μαγικές Σβούρες» μας ταξιδεύουν στον κόσμο του παραμυθιού και του ονείρου με το διαχρονικό αριστούργημα του Τζέιμς Μπάρι – “Πήτερ Παν”, του αιώνιου παιδιού που αρνείται να μεγαλώσει και συμβολίζει την αθωότητα της νιότης που όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας. Μικροί και μεγάλοι στη Μυτιλήνη θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν αυτή την υπέροχη παράσταση την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Κάστρο Μυτιλήνης.
Μια θεατρική πανδαισία για όλα τα “παιδιά”. Ο Δημήτρης Αδάμης, με τη μακροχρόνια εμπειρία του στο θέατρο για παιδιά, υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία αυτής της μαγικής και “εναέριας” παραγωγής από τις «Μαγικές Σβούρες», που φέτος γιορτάζουν τα 15 χρόνια τους στο Θέατρο για Παιδιά.

Υπόθεση

Ο Πήτερ Παν είναι ένα έξυπνο και σκανδαλιάρικο αγόρι, που αρνείται να μεγαλώσει. Ζει στη “Χώρα του Ποτέ” με τη νεραϊδούλα Τίνκερμπελ και είναι ο αρχηγός των “Χαμένων Παιδιών”.
Μια νύχτα γεμάτη αστέρια ο Πήτερ Παν εισβάλλει ξαφνικά στην ήσυχη ζωή των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους ταξιδέψει με τη νεραϊδόσκονή του στη “Χώρα του Ποτέ”. Έτσι αρχίζει η απίστευτη και φανταστική περιπέτειά τους. Εκεί θα γνωρίσουν τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Πίτερ Παν, τον εκδικητικό Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του, αλλά και την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά και τις γοργόνες.
Έλατε να πετάξουμε πάνω από τα αστέρια. Να ανακαλύψουμε ξανά την πραγματική έννοια της φιλίας, της αθωότητας και της ανάγκης μας για φαντασία. Να ζήσουμε για λίγο σε έναν κόσμο μαγικό. Λίγη νεραϊδόσκονη και το ταξίδι αρχίζει…

Συντελεστές

-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
-Σκηνικά-κοστούμια: Μαγικές Σβούρες
-Kίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα «Κι όμως κινείται»)
-Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
-Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ
-Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
-Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
-Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλογεροπούλου- Ρενάτα Τσιούλου
-Παραγωγή: Μαγικές Σβούρες – Marossoulis Productions
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Ντέπυ Μοράρη, Νεφέλη Οικονόμου, Στέλιος Πετράκης, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα.