Πόλος έλξης η γιορτή του Φθινοπώρου στην Αγιάσο

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Κυριακή, στην Αγιάσο, στην 16η γιορτή του κάστανου, η οποία φέτος  πλαισιώθηκε από πολλές παράλληλες δράσεις με ένα πλούσιο πρόγραμμα, «μοιράζοντας» τους επισκέπτες στο χωριό και στον καστανιώνα σαν μια απέραντη παλέτα γεύσης,  πολιτισμού, αναψυχής με επίκεντρο το κάστανο.

Οι φουφούδες άναψαν και φέτος από νωρίς το πρωί και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κάστανου πλημμύρισε τους δρόμους και τα σοκάκια της κωμόπολης, ενώ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά ήταν και οι πάγκοι ντόπιων παραγωγών, με αμέτρητα προϊόντα της λεσβιακής γης. Τα σαντούρια της Αγιάσου στόλισαν  μελωδικά με παραδοσιακούς ήχους αυτή τη μοναδική γιορτή. Ο κόσμος ξεκίνησε να συρρέει από νωρίς, ενώ το μεσημέρι κορυφώθηκε η προσέλευση.

Εκθέσεις, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, περιπατητικές διαδρομές, αυτοκινητάδα στον καστανιώνα, παιδικό εργαστήρι… Και φυσικά μπόλικο κάστανο και εκλεκτά τοπικά προϊόντα περιλάμβανε η φετινή γιορτή.

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις απλώθηκαν σ’ όλο το χωριό, αλλά και στον Καστανιώνα όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν τη φύση συμμετέχοντας σε ορεινές διαδρομές.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές και φέτος, πλήθος Τούρκων επισκεπτών από το Αϊβαλί βρέθηκαν στο νησί ειδικά για τη γιορτή του Κάστανου, ενώ τουριστικά πρακτορεία οργάνωσαν διήμερες εκδρομές.

Η Κοινότητα Αγιάσου και η Οργανωτική Επιτροπή της 16ης Γιορτής Κάστανου ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς και εθελοντές που πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση.