Η «Θέσις» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

173

Ενάντια στο φασισμό θα είναι αφιερωμένες φέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνει η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «Θέσις», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2018.

Η κεντρική εκδήλωση  θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  περιοδεία στα χωριά Καλλονή, Μόλυβο, Μεσότοπο και Πλωμάρι.

Σε ανακοίνωσή της η «Θέσις» μετά από συνεδρίαση της διοίκησης (στις 30 Ιανουαρίου) κάνει έκκληση για αλληλοσυνεργασία και αλληλοσεβασμό, ενώ τονίζει ότι όσοι διαφωνούν με τον τρόπο διοργάνωσης ή τη θεματολογία μπορούν να διοργανώσουν τη δική τους εκδήλωση. «Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» αποτελείται από 12 θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες και σωματεία της Λέσβου με πάνω από 500 μέλη, που ενσαρκώνουν τον πόθο και τα όνειρα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό θέατρο στο νησί μας για συνεργασία, συνδημιουργία και για προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα.

Οι άνθρωποι που αποτελούν σήμερα τη «ΘΕΣΙΣ»  έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία τα τελευταία 6 χρόνια, μέσα στο πνεύμα της συνεργασίας ανάμεσα στις ομάδες, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από το κοινό της Μυτιλήνης και των λεσβιακών χωριών όπου παρουσιάστηκαν.

Τέτοιου είδους διοργανώσεις, όπως όλοι καταλαβαίνουν, απαιτούν από τους συμμετέχοντες τον αλληλοσεβασμό και την τήρηση κανόνων συνεργασίας που υπηρετούν αυτές τις κοινές δράσεις για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει σε  άλλο σημείο: « Είναι ανέντιμο να χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και να προσβάλλεται μια αποδεδειγμένη και πολύχρονη προσφορά τόσο πολλών ανθρώπων, επειδή κάποιοι απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν μαζί τους στο πλαίσιο κανόνων που ισχύουν για όλους όσους συμμετέχουν.

Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» κρατά πάντα την πόρτα της ανοιχτή σε συνεργασίες που διέπονται από πνεύμα συλλογικότητας και αλληλοϋποστήριξης με σκοπό την πολιτιστική δημιουργία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι μια μεγάλη γιορτή παγκοσμίως. Κανείς δεν αποκλείεται και εξ ορισμού δεν μπορεί να αποκλειστεί από αυτήν. Η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» την τιμά με τις εκδηλώσεις που προαναφέρθηκαν. Φυσικά όσοι δεν συμφωνούν με τον τρόπο διοργάνωσης, την θεματολογία ή όποιο άλλο χαρακτηριστικό, έχουν κάθε δικαίωμα να διοργανώσουν και να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση. Και θα είμαστε εκεί να την παρακολουθήσουμε, όπως όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε και στηρίζουμε όλες τις θεατρικές προτάσεις είτε προέρχονται από μέλη μας, είτε όχι.

Καλούμε το θεατρόφιλο κοινό της Λέσβου στις φετινές εκδηλώσεις που οργανώνει η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018, που είναι αφιερωμένες ενάντια σε κάθε μορφή φασισμoύ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ