Το κύπελλο κρίνει τα φιλικά του Αιολικού

344

Τα φιλικά προετοιμασίας του Αιολικού είναι κάθε χρόνο ένα μεγάλο πρόβλημα, πόσο δε μάλλον φέτος που οι προσθήκες είναι πολλές και χρειάζεται η ομάδα να βρει ρυθμό και ομοιογένεια μέσα από παιχνίδια. Ο Σταύρος Γρυππιώτης στην πρώτη της ομάδας και απαντώντας σε ερώτησή μας, έσπευσε να συνδέσει τα φιλικά με τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς από εκεί θα εξαρτηθεί και το πρόγραμμα των παιχνιδιών προετοιμασίας.

Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 13 Αυγούστου και με βάση τα όσα λέει η προκήρυξη θα μπουν στην Α’ Φάση οι 53 ομάδες των ΕΠΣ που κατέκτησαν τον τίτλο, ενώ μια θα περάσει απευθείας. Οι αγώνες αυτοί θα γίνουν στις 26 Αυγούστου και στον Αιολικό αναλόγως πού θα παίξουν θα μπορέσουν να δουν και για τα φιλικά παιχνίδια. Η διοίκηση είχε ως στόχο να πάει η ομάδα δυο Σαββατοκύριακα στην Αθήνα για να παίξει 4 δυνατά φιλικά, ενώ θέλει να φέρει στο νησί και στις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα έχει διακοπή το πρωτάθλημα της Super League, μια ομάδα από εκεί, για την πρόβα τζενεράλε. Όπως και να ‘χει, πάντως, στον Αιολικό θέλουν να προχωρήσουν στον θεσμό του κυπέλλου καθώς με μια ευνοϊκή κλήρωση δεν είναι δύσκολο να βρεθείς στους ομίλους και να παίξεις με δυο ομάδες της Super League στην έδρα σου.

Να σημειώσουμε πως μετά την Α’ Φάση, και η δεύτερη περιλαμβάνει παιχνίδια μεταξύ ομάδων που έχουν προκριθεί από την πρώτη, με δέκα ομάδες να περνάνε χωρίς αγώνα στην Γ’ Φάση, όπου εκεί μπαίνουν και οι ομάδες της Β’ Εθνικής, οι οποίες ωστόσο θα είναι φιλοξενούμενες στα παιχνίδια με αντιπάλους τις κυπελλούχους των ΕΠΣ.