Αποθεωτική υποδοχή ετοιμάζει η Μυτιλήνη στις Ολυμπιονίκες Κοντού-Φίτσιου!

Spread the love

Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό της κωπηλασίας του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και παρότι στα πρώτα μέτρα της κούρσας βρέθηκαν πίσω, εν τέλει στο τελευταίο 200άρι έκαναν την “αντεπίθεσή” τους και κατάφεραν να πάρουν εκείνες την τρίτη θέση από τις Νεοζηλανδές, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με χρόνο 6:49.28.

Η ιδιαίτερη πατρίδα της Μηλένας, η Μυτιλήνη, πανηγύρισε έξαλλα την τεράστια επιτυχία της νεαρής αθλήτριας. Ο Δήμος Μυτιλήνης αποφάσισε, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου η πλατεία, η οποία βρίσκεται δίπλα από την μαρίνα Μυτιλήνης και κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης στον οποίο ανήκει η 19χρονη Ολυμπιονίκης, να πάρει το όνομα της Μηλένας Κοντού.

Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί “πόλο έλξης” για μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να παίζουν και να αθλούνται εκεί, μέχρι αργά το βράδυ. Επιπλέον στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μυτιλήνης προς τιμήν της χάλκινης Ολυμπιονίκη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο της πόλης σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 6 και μισή το απόγευμα, κατά την άφιξη της Μηλένας Κοντού, της συναθλήτριάς της Ζωής Φίτσιου, αλλά και του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε στο νησί μας. Και οι τρεις τους θα γνωρίσουν αποθεωτική υποδοχή από τον κόσμο που θα δώσει βροντερό παρόν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση προς τιμήν των χάλκινων Ολυμπιονικών στο Παρίσι, Κοντού-Φίτσιου.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης για την υποδοχή και την τιμητική εκδήλωση των Ολυμπιονικών:

«Την Χάλκινη Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι Μηλένα Κοντού, καθώς επίσης και την συναθλήτριά της Ζωή Φίτσιου και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας της χώρας μας Gianni Postiglione θα υποδεχθεί ο Δήμος Μυτιλήνης σε τιμητική εκδήλωση, που διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο μεταξύ του Δημοτικού Θεάτρου και του Παλαιού Δημαρχείου στην προκυμαία της Μυτιλήνης με ώρα προσέλευσης στις 18:30, λίγο πριν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης των δύο Ολυμπιονικών και του προπονητή τους».

Η δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα έχει ως εξής: «Σήμερα είναι μέρα γιορτής για την πόλη της Μυτιλήνης, καθώς θα υποδεχθεί την Ολυμπιονίκη της Μηλένα Κοντού, όπως και την αθλήτρια Ζωή Φίτσιου, που μαζί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τον ομοσπονδιακό προπονητή τους. Είναι μια γιορτή με μουσική και κάποιες μικρές εκπλήξεις στην οποία καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, να παραστούν, ώστε όλες και όλοι μαζί να καλωσορίσουμε τα κορίτσια που μας έκαναν υπερήφανους!».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση