ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ: «Να αναλάβει η Περιφέρεια την ανάπλαση του Ναυτικού Ομίλου» 

Spread the love

Έχοντας ολοκληρωθεί, χθες, με τις απονομές που έγιναν στο Μανταμάδο από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την εκκλησία της περιοχής οι εκδηλώσεις τιμής στις ολυμπιονίκες του Παρισιού, την Μυτιληνιά, Μηλένα Κοντού και τη βορειοελλαδίτισσα, Ζωή Φίτσιου, που έφεραν το χάλκινο μετάλλιο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, στον απόηχο πια των επιτυχιών της Ολυμπιάδας επιχειρεί, εποικοδομητικά, να προσανατολίσει την Περιφέρεια στα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας ο ναυταθλητισμός.  

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, οι οποίες είναι απαρχαιωμένες, ενώ και το καθεστώς ιδιοκτησίας τμήματος των εγκαταστάσεων που βρίσκεται μετέωρο στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η οποία είχε επιβάλει μάλιστα κυρώσεις σε βάρος του Ομίλου, είναι κρίσιμα θέματα για τα οποία καλεί τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Βαλσαμίδης να αναμετρηθεί.  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Στεφανή και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Έργων έθεσε αυτά τα ζητήματα στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ενώ μιλώντας χθες στα Νέα της Λέσβου σημείωσε ότι «θεωρώ πως τώρα που σιγά-σιγά αρχίζουν να χαμηλώνουν τα φώτα της δημοσιότητας από την ανεπανάληπτη επιτυχία της Μηλένας Κοντού και της Ζωής Φίτσιου στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, είναι καιρός να τεθούν στο τραπέζι τα ζητήματα του Ναυτικού Ομίλου. Άκουσα με ενδιαφέρον τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να λέει ότι θα βοηθήσει με εξοπλισμό, το ζήτημα ωστόσο που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Όμιλος είναι η ανάγκη για ανάπλαση και εκσυγχρονισμό του χώρου και των εγκαταστάσεων, ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο κωπηλατήριο με τα γυμναστήρια και τους βοηθητικούς χώρους, που ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και πόλο έλξης όχι μόνο για τους ντόπιους αθλητές και την δημιουργία του φυτωρίου των επόμενων πρωταθλητών, να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις για να μπορεί η Μυτιλήνη να προσελκύει για προπονήσεις και αθλητές από άλλες περιοχές. Θεωρώ ότι αυτό το δικαιούται ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης και εδώ είναι που η Περιφέρεια μπορεί να παίξει ρόλο».

Ο κ. Βαλσαμίδης εξήγησε στην εφημερίδα μας ότι υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο από το έργο του γηπέδου της ΑΕΚ δίνοντας τη δυνατότητα ώστε η Περιφέρεια να εκτελέσει η ίδια ένα έργο στους χώρους του Ναυτικού Ομίλου, δηλαδή σε έναν ιδιωτικό χώρο με την τυπική έννοια. «Αυτό μπορεί να γίνει αρκεί να υπάρχει βούληση από την Περιφέρεια και φυσικά πρέπει να προηγηθούν ενέργειες και για την τακτοποίηση του ζητήματος που έχει να κάνει με την ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων, καθώς ένα τμήμα αμφισβητείται», είπε ο κ. Βαλσαμίδης. 

«Θεωρώ ότι η Περιφέρεια με τους νομικούς της Συμβούλους αλλά και με την τεχνική υπηρεσία και την οικονομική δυνατότητα, που έχει, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε ο Ναυτικός Όμιλος να αλλάξει μορφή τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι ειδικά μετά το ολυμπιακό μετάλλιο της Μηλένας Κοντού πρέπει ως αυτοδιοίκηση να δώσουμε το βάρος που αξίζει στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης γιατί βοηθώντας τον να αναπτυχθεί, ουσιαστικά η αυτοδιοίκηση θα προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία στον ναυταθλητισμό, σε έναν τόπο που έχει ζήσει παλιές δόξες και βλέπετε ότι ακόμα και στις μέρες μας με τις πενιχρές δυνατότητες καταφέρνει μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια», είπε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι η δική του προσδοκία είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Περιφερειάρχης το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση