Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πανέτοιμος ο Αιγέας για την ιστορική πρεμιέρα!

Spread the love

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ιστορική πρεμιέρα του Αιγέα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

Ο μοναδικός πλέον εκπρόσωπος της Λέσβου στις εθνικές κατηγορίες, ύστερα από την απόφαση του Αιολικού να μην συμμετάσχει στην τρίτη κατηγορία, θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει επάξια τη Λέσβο στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πλωμαρίου επιστρέφει ξανά στις εθνικές κατηγορίες μετά από 16 χρόνια, ωστόσο σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Γαβαλά θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, έχοντας θέσει ως στόχο την παραμονή στην Γ΄ Εθνική, που εφόσον επιτευχθεί θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον περσινό νταμπλούχο Λέσβου στην πρώτη του παρουσία στην τρίτη κατηγορία. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, την Κυριακή, ο Αιγέας έχει εκτός έδρας αποστολή στη Φθιώτιδα με αντίπαλο τον Αστέρα Σταυρού, που είναι σαφώς πιο έμπειρος στις εθνικές κατηγορίες. Μάλιστα στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο Αστέρας Σταυρού κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, τερματίζοντας ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, οπότε πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, που χρειάζεται να προσέξει πολύ ο Αιγέας αν θέλει να έχει πιθανότητες για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. 

Αρνητικός παράγοντας για την ομάδα του Πλωμαρίου είναι ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δεν κατάφερε να δώσει ικανοποιητικό αριθμό φιλικών παιχνιδιών με δυνατούς αντιπάλους, ώστε ο Δημήτρης Γαβαλάς και οι συνεργάτες του να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών. Παράλληλα ο Αιγέας είχε την ατυχία να μην αγωνιστεί ούτε στο κύπελλο Ελλάδας, αφού πήρε στα χαρτιά το ματς με τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ενώ η αναμέτρηση με την Καβάλα για την τρίτη φάση του θεσμού δεν έχει ακόμα οριστεί από την ΕΠΟ. 

Όπως και να ‘χει ο Αιγέας θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Αστέρα Σταυρού στην προσπάθειά του να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα είναι πολύτιμο εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Υπενθυμίζεται ότι από τον 3ο όμιλο στη Super League 2 ανεβαίνει απευθείας η πρώτη ομάδα, ενώ οι πέντε τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα θα πάρουν την άγουσα για τα οικεία τοπικά πρωταθλήματα. 

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι της Κυριακής, το οποίο θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι για συγκοινωνιακούς λόγους, δεν θα γίνει στην φυσική έδρα του Αστέρα Σταυρού, αλλά στο ΔΑΚ Λαμίας, δηλαδή στην έδρα του ΠΑΣ Λαμία που αγωνίζεται στην Super League 1. Τέλος, το πρώτο παιχνίδι του Αιγέα στην Γ΄ Εθνική θα σφυρίξει ο Λάμπρος Μπεκιάρης από τον σύνδεσμο της Καρδίτσας. 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο (Κυριακή)

  • (11:00) Παναιγιάλειος – ΑΕ Μυκόνου
  • (12:30) ΑΟ Νέας Αρτάκης – Ελλάς Σύρου 
  • (13:00) Αστέρας Σταυρού – Αιγέας Πλωμαρίου
  • (13:00) Απόλλων Ευπαλίου – ΑΣ Ρόδος
  • (16:00) ΑΟ Λουτράκι – ΑΕ Μαλεσίνας
  • (16:00) ΑΟ Μιλτιάδης – ΠΑΣ Κόρινθος
  • (16:00) Πανναυπλιακός-Ηρακλής – Πανγυθεατικός
  • (16:45) ΑΕΡ Αφάντου – Αμαρυνθιακός

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση