Κλείνει για μία εβδομάδα ο Πολύτεκνος

Spread the love

Ποιος να το περίμενε ότι το Ψητοπωλείο Πολύτεκνος που δεν έκλεισε ποτέ πλην των αργιών που επιλέγουν οι ιδιοκτήτες να κρατούν κλειστή την επιχείρησή τους, κατεβάζει ρολά από το Σάββατο και για μία εβδομάδα καθώς θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την άλλη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ενώ θα ανοίξει ξανά για τους πελάτες του στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο.

Να σημειώσουμε ότι κατά της αρχικής απόφασης της ΑΑΔΕ περί αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 21 ημερών, τον Σεπτέμβριο του 2023 ασκήθηκαν ένδικα μέσα, ήτοι προσφυγή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης,  ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης από τη δικηγόρο Ειρήνη Μαλλίδου.

Η αίτηση αναστολής έγινε δεκτή και παρέμεινε η επιχείρηση σε λειτουργία σχεδόν 1  χρόνο ενώ τον φετινό Ιούλιο του 2024 συζητήθηκε η προσφυγή και εξεδόθη η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το αρχικά χρονικό διάστημα των 21 ημερών αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης μειώθηκε σε 7 ημέρες, ήτοι στο 1/3.

Το ψητοπωλείο κλείνει για περσινή απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία όμως δεν αφορά φορολογική παράβαση  αλλά εκδόθηκε λόγω φραστικής διένεξης που έγινε το περσινό καλοκαίρι. Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Αράπογλου «πρόκειται για παλιά υπόθεση από το περσινό καλοκαίρι όταν είχαν έρθει για έλεγχο στην επιχείρησή μας σε ώρα αιχμής και κατά κάποιο τρόπο γκρινιάξαμε, καθώς εκείνη την ώρα “καιγόμασταν”  στη δουλειά και έπρεπε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες. Όλα τα τραπέζια είχαν αποδείξεις, τους είπαμε να τα ελέγξουν, εκείνοι όμως επέμεναν να σταματήσουμε τη δουλειά για να μας κάνουν ερωτήσεις και εκεί δημιουργήθηκε ένα θέμα καθώς εμείς επιμέναμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας.  Οι κυρίες απο άλλη περιοχή της Ελλάδας που ήρθαν και έκαναν τον έλεγχο δεν βρήκαν και κάποια παράβαση, καθώς όλα τα τραπέζια είχαν αποδείξεις, έφυγαν και μας επέβαλαν αυτή τη βαριά κύρωση αποδίδοντας μας άρνηση ελέγχου».

«Δεν είμαστε φοροφυγάδες»

Όπως τονίζει ο κ. Αράπογλου στα Νέα της Λέσβου  «επειδή η επιχείρηση μας και εμείς ως επαγγελματίες στο χώρο δεν είμαστε σημερινοί και η κοινωνία μας γνωρίζει και την γνωρίζουμε, ο καθένας ξέρει ότι για κάθε τι που αγοράζει παίρνει στο χέρι απόδειξη!  Ούτε είχαμε, ούτε έχουμε κάτι να κρύψουμε αυτό που θέλω να τονίσω και να καταλάβει η τοπική κοινωνία και οι πελάτες μας είναι ότι δεν είμαστε φορολογικοί παραβάτες  αλλά με το 7ημερο λουκέτο καλούμαστε να πληρώσουμε το τίμημα για την αντίδρασή μας την ώρα του ελέγχου καθώς υπήρξε κάποιος εκνευρισμός  που μπορούσε να είχε αποφευχθεί από πλευράς μας ώστε να αποφύγουμε αυτή την περιπέτεια».

Σημειωτέον ότι οι επαγγελματίες μετά την περσινή επιβολή της κύρωσης για το λουκέτο προσέφυγαν στη δικαιοσύνης ωστόσο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και ως εκ τούτου από αυτό το Σάββατο η επιχείρηση Πολύτεκνος δεν θα λειτουργήσει μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο κ. Αράπογλου στα Νέα της Λέσβου «ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας καθώς και του προσωπικού που απασχολούμε που είναι αρκετά άτομα για λίγες ημέρες, υπομονή και επανερχόμαστε και πάλι δριμύτεροι ανάμεσά τους, υγεία να έχουμε».

Το πολυήμερο λουκέτο στην επιχείρηση θα στερήσει για μία εβδομάδα το αγαπημένο στέκι από ντόπιους και επισκέπτες και θα σβήσουν τα φώτα σε αυτό το κεντρικό σημείο στην είσοδο της οδού Χριστουγέννων απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας σε μια περίοδο που έχουμε ακόμα αρκετούς τουρίστες στον τόπο μας.

Κ

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση