Με λαμπρότητα η λιτάνευση της εικόνας της Βηματάρισσας

Spread the love

Παρουσία του Δημάρχου, Παναγιώτη Χριστόφα τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας από το ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης μέσω της αγοράς ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ιακώβου παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών που ακολούθησαν καθώς και άλλοι που παρέμεναν μέσα και έξω από το ναό.

Ήταν δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου του 2015 στην επέτειο των 80 ετών από τα εγκαίνια του Αγίου Θεράποντα όταν ο κλήρος και ο λαός στη Λέσβο υποδέχτηκαν στον εμβληματικό ναό το αντίγραφο της  εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας που μετέφερε ο ίδιος ο Καθηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ συνοδευόμενος από αγιορείτες μοναχούς. Αυτές τις μέρες εξελισσόταν ένα μεγάλο προσκύνημα στο ναό για τη συντήρηση του οποίου τη μελέτη είχε χρηματοδοτήσει από τότε η μονή Βατοπεδίου.

Από τότε κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου η ενορία τιμά την Παναγία τη Βηματάρισσα πραγματοποιώντας στο τέλος της θείας λειτουργίας την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας ενώ ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους κτήτορες του ναού.

Δείτε  αναλυτικά βίντεο και φωτογραφίες από την λιτανεία στη σελίδα των Νέων της Λέσβου στο facebook

https://www.facebook.com/nealesvou/?locale=el_GR

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση