ΜΠΑΣΚΕΤ: Μεταγραφικές «βόμβες» με στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ο Παλλεσβιακός!

Spread the love

Ο Παλλεσβιακός αλλάζει φέτος επίπεδο και το δείχνει με τις μεταγραφές που έχει κάνει και θα κάνει. 

Το ιστορικό σωματείο που ούτως ή άλλος πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι, εντάσσοντας στο δυναμικό παίκτες από το πάνω ράφι, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση της ανόδου στην Γ΄ Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ με τους πρωταθλητές από τα άλλα νησιά. 

Στην άκρη του πάγκου θα καθίσει ο Γιώργος Γκούμας, ο οποίος γνωρίζει καλά τι εστί πρωταθλητισμός, αφού πριν από δυο χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής με τον Αιολικό τον οποίο ανέβασε και στην Γ΄ Εθνική. Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσει να κάνει και με τον Παλλεσβιακό με την διοίκηση να του δίνει τα κλειδιά της τεχνικής, θεωρώντας πως είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο επί χρόνια προπονητής του Παλλεσβιακού, Γιάννης Χρυσουλάκης, θα παραμείνει στην ομάδα από άλλο πόστο, βοηθώντας την με τις γνώσεις και την εμπειρία του να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό το ιστορικό σωματείο φρόντισε να αποκτήσει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στο νησί, φτιάχνοντας μια dream team. Πάντως η πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Παλλεσβιακό είναι αυτή του Δημήτρη Καραδολάμη, ο οποίος έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ με ύψος 2,04μ. έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα στο ελληνικό μπάσκετ, φορώντας την φανέλα μεγάλων και ιστορικών ομάδων, όπως οι Άρης, Μακεδονικός, ΑΕ Λάρισας και ΟΦΗ. 

Επίσης είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων, νέων και ανδρών. Ακόμα και στα 37 του χρόνια ο Καραδολάμης αποτελεί πολυτέλεια για τον Παλλεσβιακό που τον έκανε δικό του, αναβαθμίζοντας σημαντικά την front line. Όπως προαναφέραμε, η ομάδα φρόντισε να αποκτήσει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στο νησί στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στον Παλλεσβιακό επέστρεψε ο έμπειρος φόργουορντ Δημήτρης Σουσαμλής, μετά από μια χρονιά στον Αρισβαίο με τον οποίο κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ. 

Το δυνατό όπλο του φετινού Παλλεσβιακού θα είναι η περιφερειακή γραμμή την οποία ενίσχυσε σημαντικά με τον Θοδωρή Ντουζίδη και τον Παναγιώτη Τασιολάμπρο, οι οποίοι προστίθενται δίπλα στους Βασίλη Κομνηνό και Σπύρο Νικέλλη, που παραμένουν οι “κολόνες” του Παλλεσβιακού. 

Ο Ντουζίδης, ο οποίος αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση «2», αλλά μπορεί να παίξει και στο «3», είναι ένας πολύ εξελίσιμος αθλητής που διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και το μεγάλο άνοιγμα χεριών. Τη σεζόν 2021-22 ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Αιολικού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, εκεί όπου κατέγραψε πολλά λεπτά συμμετοχής την αμέσως επόμενη χρονιά. 

Από την άλλη ο Τασιολάμπρος που έχει πέρασμα στο νησί μας από Αιολικό και Αρισβαίο, παίζει στη θέση «3» με κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του το μακρινό σουτ. Ο Παλλεσβιακός θέλοντας να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του, προέβη σε δυο ακόμη μεταγραφές, αυτές των Νίκου Ιατρού και Μιχάλη Κατερνέλη, που έχουν φορέσει ξανά την φανέλα της ομάδας σε διαφορετική χρονική περίοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πολύπειρου γκαρντ Νίκου Σταμούλη, ο οποίος έχει φορέσει ξανά την φανέλα του Παλλεσβιακού κατά το παρελθόν, ενώ πέρυσι ήταν μέλος του Αρισβαίου που κατέκτησε το νταμπλ. Το ιστορικό σωματείο έχει ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις με παίκτες υψηλού επιπέδου και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Α΄ ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση