Στους 25.000 μέχρι τώρα οι Τούρκοι

Spread the love


Με την επιφύλαξη του αριθμού των αφίξεων των Τούρκων τουριστών αύριο Παρασκευή και το Σάββατο αποχαιρετούμε τον Αύγουστο, που καταγράφει έναν σημαντικό αριθμό από τη γείτονα χώρα. Εντούτοις σε ποσοστιαία βάση δεν κάνει τη μεγάλη εντύπωση ως προς την αύξηση, καθώς περιορίζεται στο 20%. Μέχρι χθες οι Τούρκοι που είχαν επισκεφθεί από την 1η Αυγούστου τη Λέσβο κυμαίνονταν στα 25.000 άτομα και αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε τουρίστες τουρκικής υπηκοότητας και όχι άλλων χωρών, που ήρθαν τον ίδιο μήνα από το Αϊβαλί. Ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος με τις αφίξεις που θα έχουμε μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο το συμπέρασμα είναι ότι ο Αύγουστος δεν έκανε το μεγάλο μπουμ, αν και παραδοσιακά είναι ο καλύτερος μήνας όλου του χρόνου και συνεχίζει να παραμένει. Όπως φαίνεται στον πίνακα που δημοσιεύουμε, είναι «στήθος με στήθος» τα νούμερα του Αυγούστου με τον Ιούλιο.

 

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία του πίνακα που δημοσιεύουμε βλέπει κανείς ότι προηγούμενους μήνες είχαμε αύξηση των αφίξεων και σε ποσοστά ακόμα 100% και πάνω. Σε αυτό υπάρχει εξήγηση καθώς τους μήνες που παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις είναι με μικρότερη προσέλευση από τους αριθμούς του Αυγούστου και του Ιουλίου. Τα καραβάκια για όλο τον Αύγουστο πήγαιναν και έρχονταν από την Τουρκία γεμάτα με τουρίστες, ενώ δεν υπήρχε ελεύθερο εισιτήριο για μεταφορά αυτοκινήτων, καθώς ήταν κλεισμένα τα εισιτήρια για όλο το μήνα, κυρίως από Τούρκους επιβάτες τόσο για την άφιξή τους στη Λέσβο όσο και για την επιστροφή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίοδος για τον τουρισμό εξ ανατολών δεν τελειώνει με το πέρασμα του Αυγούστου, απεναντίας έχουμε μπροστά μας δύο πολύ καλούς μήνες που είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος με μεγάλους αριθμούς τουριστών που αναμένονται και θα είναι υψηλότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς γενικότερα καταγράφεται αύξηση φέτος στον τουρισμό από την Τουρκία στη Λέσβο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση