Στο Άγιο Όρος ο Στεφανής, στο… βουνό η παράταξή του

Από την υποδοχή του νέου διοικητή του Αγίου Όρους στη μονή Βατοπεδίου, παρουσία του ηγουμένου Εφραίμ
Spread the love


Διατηρώντας ακόμα τη θέση του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής, ορκίστηκε παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Αυτό το διάστημα ενημερώνεται κάνοντας έναν κύκλο επισκέψεων στις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος και Παντελεήμονος.

Μετά τις παραπάνω επισκέψεις ο κ. Στεφανής δήλωσε ότι «με ενέργεια, δύναμη και αισιοδοξία που αντλούμε από τον Ιερό Τόπο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, συναντήθηκα με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και επισκέφθηκα Ιερές Μονές, όπου με υποδέχθηκαν οι Άγιοι Ηγούμενοι και Πατέρες… Οι επισκέψεις συνεχίζονται!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη υποδοχή του νέου Διοικητή από τον Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Συμεών στη Μονή Διονυσίου και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία-Θράκη, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας.

Επίσης και στη μονή Βατοπεδίου, από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, τον Αλκιβιάδη Στεφανή υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Εφραίμ, με την αδελφότητα της μονής και η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη μοναστική τάξη και την αγιορείτικη παράδοση.

Συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή στην μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους ο κ. Στεφανής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του αλλά και το αίσθημα της ευθύνης, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να συμβάλει στη συνέχιση και επαύξηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του Ιερού Τόπου, με την επίδραση και αποδοχή που δικαίως του ανήκει.

Παρουσία και πολιτικών και άλλων εκπροσώπων η υποδοχή του στη μονή Διονυσίου

 

Στη Μυτιλήνη… δεν κινείται φύλλο

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω στο Άγιο Όρος και είναι σαφής πλέον ο νέος προσανατολισμός του κ. Στεφανή, σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη λειτουργεί χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, καθώς ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ δεν παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και δεν συμμετέχει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι όποιες παρεμβάσεις εκλεγμένων με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας να γίνονται με εμφανή την αμηχανία, λόγω της απουσίας του επικεφαλής, τον οποίο δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να επισκιάσουν οι εκλεγμένοι της παράταξης. 

Είναι προφανές πως από δω και στο εξής που τα καθήκοντα του κ. Στεφανή είναι ακόμα πιο σημαντικά και το επιτελείο του πρωθυπουργού προσδοκά από τον ίδιο για τα θέματα του Αγίου Όρους, η απουσία του θα γίνει ακόμα πιο εμφανής. Ωστόσο στην παράταξή του δεν υπάρχουν κάποιες φωνές δυσαρέσκειας και αυτό ευνοεί σημαντικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος λειτουργεί χωρίς το “σφιχτό εναγκαλισμό” της αντιπολίτευσης, η οποία περιορίζεται σε «ευγενικές προτάσεις» για δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση