Γέμισε πάλι νερά ο αρχαιολογικός χώρος δίπλα από το ΙΚΑ Μυτιλήνης. Όπως φαίνεται υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αποστράγγιση, που δεν είναι τίποτα άλλο από κάποιες αντλίες που τραβούν το νερό και το «σπρώχνουν» προς τη θάλασσα.
Ένας ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικός χώρος αντί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προσέλκυσης τουριστών για την περιοχή μένει δακτυλοδεικτούμενος από τους κατοίκους, που μιλούν για «νερόλακκο».
Φυσικά άλλα υποσχόταν στο μακρινό παρελθόν η τότε προϊσταμένη της Αρχαιολογίας, Αγλαΐα Αρχοντίδου, όταν εξαντλούνταν το γράμμα του νόμου για να μην ανεγερθεί στην περιοχή Δημαρχείο, παρά τις δεσμεύσεις της τότε Δημοτικής Αρχής του Νάσου Γιακαλή για ανάδειξη όλου αυτού του αρχαιολογικού χώρου στο υπόγειο του Δημαρχείου με γυάλινα πατώματα. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με τις εισηγήσεις φυσικά που είχαν γίνει και από τη Μυτιλήνη δεν δέχτηκε τίποτα.
Έχουμε τη γνώμη πως αν τότε βρισκόταν στο τιμόνι της Αρχαιολογίας Λέσβου ο σημερινός προϊστάμενος Παύλος Τριανταφυλλίδης, η ιστορία θα είχε γραφτεί αλλιώς, καθώς και το Δημαρχείο θα είχε γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή και, το σπουδαιότερο, θα είχαν αναδειχθεί και τα αρχαιολογικά ευρήματα μέσα στο στεγασμένο χώρο του Δημαρχείου με μοναδικό τρόπο.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο σημερινό προϊστάμενο της Αρχαιολογίας ότι με τον τρόπο λειτουργίας του και με την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου παράλληλα με τις λειτουργίες της καθημερινότητας, έχει καταφέρει να βάλει την Αρχαιολογία μέσα στα σπίτια των πολιτών. Γιατί προτεραιότητά του είναι η διάσωση, η καταγραφή και η ανάδειξη και όχι η καταστροφή του τόπου στο όνομα της Αρχαιολογίας.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μέχρι το διορισμό του κ. Τριανταφυλλίδη στη Μυτιλήνη η Αρχαιολογία αντιμετωπιζόταν ως δυνάστης από τους πολίτες.