Spread the love

Καθώς έχουμε αναδείξει τα διάφορα μπαλώματα που δεν έχουν διάρκεια ούτε εβδομάδα για να κλείσουν σκάμματα της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου σε δρόμους της Μυτιλήνης και γι’ αυτό χρόνια τώρα δείχνουν σαν βομβαρδισμένοι, έχοντας την απορία για το ποιοι είναι οι επιβλέποντες μηχανικοί που βάζουν τις υπογραφές τους για την παραλαβή τέτοιων απoκαταστάσεων, να δείξουμε πώς γίνονται οι αποκαταστάσεις σωστά και με διάρκεια. 

Η φωτογραφία μας (1) είναι από το πεζοδρόμιο απέναντι από το οπωροπωλείο “Πράσινη Γωνιά” στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης. Ο εργολάβος που ανέλαβε αυτήν την αποκατάσταση αφού έκοψε τον παλιό δρόμο τετραγωνισμένα, έριξε μπετόν βάζοντας γύρω-γύρω ταινίες φωσφοριζέ και αφήνοντας το μπετόν να στεγνώσει 2-3 μέρες για να επανέλθει με ασφαλτικό υλικό και αυτή η αποκατάσταση θα μείνει για χρόνια. Υπάρχει ένα τέτοιο αντίστοιχο παράδειγμα από την ίδια εταιρεία, δεν αναφέρουμε το όνομα για να μην πει κανείς ότι τους διαφημίζουμε, στη στροφή της οδού Μυρογιάννη προς τη Σεφέρη (φωτο 2 και 3), εκεί που βρίσκεται το κατάστημα επίπλων Γιαβρίμης. Στο σκάμμα της δεξιάς πλευράς που είναι μεγαλύτερο και σε δυσκολότερο σημείο, η αποκατάσταση έχει γίνει με τον τρόπο του πάρκινγκ που σας δείχνουμε στη φωτογραφία 1, ενώ απέναντι η αποκατάσταση στα αριστερά έχει γίνει από άλλον στη λογική του «ρίχνω την άσφαλτο και φεύγω»! Η διαφορά είναι εμφανέστατη, καθώς στην αριστερή πλευρά του δρόμου έχει καθίσει η άσφαλτος, ενώ στη δεξιά πλευρά όπου έχει γίνει σωστή δουλειά, ο δρόμος παραμένει άψογος εδώ και πάνω από ένα χρόνο!

Άρα, λοιπόν, ανεξαρτήτως το ποιοι κάνουν τις αποκαταστάσεις των δρόμων, η νέα Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα θα πρέπει να απαιτήσει από κάθε εργολάβο να κάνει τις αποκαταστάσεις στο επίπεδο των έργων που δείχνουμε στις φωτογραφίες μας και τα οποία έχουν διάρκεια. Φτάνει πια να βλέπουμε τους διάφορους τυχάρπαστους να πετούν την άσφαλτο με τα φτυάρια στις λακκούβες και να την αφήνουν να την πατούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αυτό είναι προσβολή όχι μόνο για το Δήμο αλλά και για τους ίδιους τους δημότες, που πληρώνουν για όλα αυτά για να μην έχουμε ούτε ένα σωστό δρόμο τελικά!

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση