Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Spread the love

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως το είχαμε προβλέψει στο από 17/05/24 σχόλιο της εφημερίδας μας από την ίδια σελίδα, το σκάμμα στο πεζοδρόμιο, στο ύψος του Γενί Τζαμί στη Μυτιλήνη, αποκαταστάθηκε από τον εργολάβο τηλεπικοινωνιών, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μας. Η λεπτομέρεια είναι ότι… ο εργολάβος ενώ έσπασε τα πλακάκια, έκανε την αποκατάσταση της τρύπας με κόλλα πλακιδίων, δηλαδή κάτι σαν τσιμέντο στο οποίο έριξε μέσα χρώμα, παρόμοιο με τα άλλα πλακίδια, το έστρωσε καλά-καλά σχεδιάζοντας τους αρμούς, με άλλα λόγια τους ζωγράφισε επάνω στο τσιμέντο για να μοιάζει η επίστρωση με τα πλακάκια που έσπασε.  

Το αιτιολογικό του εργολάβου είναι ότι δεν βρίσκει ίδια πλακάκια, οπότε επέλεξε να κλείσει το σκάμμα με αυτόν τον τρόπο. 

Κύριε Δήμαρχε, ίδιου τύπου αποκαταστάσεις με απλό μπετόν θα δείτε και λίγα μέτρα παρακάτω, έγιναν επί Δημοτικής Αρχής Γαληνού. Εάν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης εγκρίνει αυτές τις αποκαταστάσεις να σπάνε πλακάκια, που πληρώθηκαν με λεφτά των δημοτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη θέση τους να επιστρώνεται τσιμέντο ή κόλλα πλακιδίων πάνω στα οποία να ζωγραφίζονται οι αρμοί για να μοιάζει το μπετόν με τα πλακάκια (κάτι σαν σταμπωτό, δηλαδή, αλλά της κακιάς ώρας – καραγκιοζιλίκια), τότε είμαστε βέβαιοι ότι σε βάθος χρόνου καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σκάβουν τον ένα λάκκο μετά τον άλλον και έχουν κουρελιάσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Μυτιλήνης, το Ιστορικό Κέντρο και οι πλακοστρώσεις τις οποίες «πουλάμε» ως τόπος στους τουρίστες που μας επισκέπτονται, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να γίνονται για τα καρναβάλια. 

Ας τρέξει λοιπόν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προλάβει αυτές τις καταστάσεις. Δεν μπορεί στο βωμό του κέρδους να πληγώνονται, βάναυσα, έργα που χρειάστηκαν χρόνια για να γίνουν στη Μυτιλήνη και, αν θέλετε, με αυτά τα έργα που έγιναν προ 25ετίας «δουλεύει» ακόμα η πρωτεύουσα του τόπου μας! Είναι άδικη αυτή η καταστροφή και αυτή η κακογουστιά για τον τόπο, που δυστυχώς γίνονται – κατά περίεργο τρόπο – ανεκτές από το Δήμο κατά το μπάτε σκύλοι, αλέστε! 

Βέβαιοι για την ευαισθησία και την παρέμβασή σας κύριε Δήμαρχε αναμένουμε την επάνοδο του εργολάβου για τη σωστή αποκατάσταση του πλακόστρωτου πεζοδρομίου που έσπασε κι αν δεν βρίσκει, όπως λέει, τα ίδια πλακάκια, να τα παραγγείλει, καθώς οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτά τα υλικά έχουν τα πάντα. Σημειωτέον, υπάρχουν εργαλεία για να βγαίνουν τα πλακάκια χωρίς να σπάνε σε τέτοια έργα, ώστε να επαναχρησιμοποιούνται! Γιατί όμως να μπουν σε τέτοιο κόπο; Βάζουν το κομπρεσέρ, τα σπάνε, στρώνουν με κόλλα πλακιδίων ή μπετόν και… καθάρισαν, αφού ουδείς τους ελέγχει!

Στρατής Σαμιώτης

Update 

Παρέμβαση Χριστόφα

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, μετά το χθεσινό δημοσίευμα των Νέων της Λέσβου για την αποκατάσταση σπασμένου πλακόστρωτου που είχαν ανοίξει εργολάβοι των τηλεπικοινωνιών και το έκλεισαν με την επίστρωση κόλλας πλακιδίων και τη χάραξη των αρμών για να μοιάζουν με πλακάκια! Ο κ. Χριστόφας πρωί-πρωί διαβάζοντας το δημοσίευμα έστειλε έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, καλώντας τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη να επιληφθούν και να υποχρεώσουν τον εργολάβο να βρει τα ίδια ή πανομοιότυπα πλακίδια και να επανέλθει στο σκάμμα για να κάνει την αποκατάσταση με τον τρόπο που πρέπει.

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Χριστόφα, ο δήμαρχος βρίσκεται καθημερινά επί ποδός και ασχολείται προσωπικά από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέμα, παρεμβαίνοντας και κάνοντας διορθώσεις εκεί που απαιτούνται. Προφανώς η αποκατάσταση – καραγκιοζιλίκι που έγινε σαββατοκύριακο από τον εργολάβο δεν ήταν σε γνώση του Δήμου, αν και κατά την άποψή μας, η Τεχνική Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να εποπτεύει για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.

Όπως και να ‘χει θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του θέματος για την περίπτωση που θα «ξεχάσει» ο εργολάβος να επανέλθει για να αποκαταστήσει το σκάμμα.

Σ.ΣΑΜ.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση