Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σιγά, η πατρίδα κοιμάται

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νωρίς το βράδυ στις 11 Δεκεμβρίου όταν είχαμε την πρώτη καταρρακτώδη βροχή στο νησί μας για φέτος κατέρρευσε τμήμα του εικονιζόμενου παλιού σπιτιού στη διασταύρωση των οδών Δαβάκη και Ασκληπιού, λίγο πριν το ζαχαροπλαστείο Πανταζή. Πρόκειται για ακατοίκητο ακίνητο που έχει καεί στο παρελθόν από απροσεξία περιθωριακού ατόμου που έβρισκε εκεί κατάλυμα και με την κατάρρευση είχε σπεύσει εκείνο το βράδυ η αστυνομία και έβαλε ταινίες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους πολίτες από τη Δαβάκη και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυτιλήνης αναλάμβανε πρωτοβουλίες για να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες για την κατεδάφιση, καθώς πρόκειται για επικίνδυνα ετοιμόρροπο ακίνητο.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου χθες και βλέπετε ποια ήταν η εικόνα. Τοποθετήθηκε μία πινακίδα που ενημερώνει τους διερχόμενους για τον κίνδυνο κατάρρευσης, απομακρύνθηκαν εν τω μεταξύ από το προηγούμενο διάστημα οι ταινίες και η ζωή συνεχίζεται. Κι αν κανένα βράδυ με βροχή καταρρεύσει η πρόσοψη του κτιρίου σκοτώνοντας διερχόμενους πολίτες θα ψάξουμε να βρούμε ποιος έφταιξε και μάλλον θα… φταίνε τα θύματα, που δεν θα έχουν δει την πινακίδα που προειδοποιεί για ετοιμόρροπο κτίριο. 

Σημειώστε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή σε απόσταση αναπνοής από το παλιό αυτό κτίριο ακριβώς απέναντι λειτουργούν ένας ιδιωτικός και ένας δημόσιος παιδικός σταθμός.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img