Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αυξημένες οι κρατήσεις εισιτηρίων για το Πάσχα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι τουριστικοί πράκτορες για τον τουρισμό των διακοπών του Πάσχα στη Λέσβο, ενώ όλα προμηνύουν ότι η τουριστική σεζόν φέτος θα είναι καλύτερη, τουλάχιστον από την περυσινή χρονιά. Εν προκειμένω από τους επαγγελματίες του τουρισμού γίνεται λόγος για αύξηση στις κρατήσεις στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια της τάξης του 10% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ συγχρόνως η έναρξη της τουριστικής περιόδου φαίνεται πως ξεκινάει ενάμιση μήνα περίπου νωρίτερα από ό,τι συνήθως. 

Όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος: «Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αυξημένη κίνηση την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, τόσο ως προς τον εσωτερικό τουρισμό όσο και ως προς τους ξένους τουρίστες. Όσον αφορά τους Έλληνες, εκτός από συγγενείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο τους, φαίνεται ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από μεμονωμένους ταξιδιώτες, όπως προκύπτει από κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Μυτιλήνης και του Μολύβου. Οι ξένοι επισκέπτες, πάλι, ξεκινούν να έρχονται την δεύτερη εβδομάδα, στις 20 Απριλίου, οπότε θα δεχτούμε τα πρώτα τσάρτερ από Ολλανδία και Αγγλία. Να σημειώσω επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει 18 πτήσεις τσάρτερ από Ολλανδία, Σκανδιναβία, Βέλγιο, Αγγλία και Πολωνία, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ξεκινάμε νωρίς φέτος την τουριστική δραστηριότητα, αφού το Πάσχα είναι νωρίς, όλα δείχνουν ότι η τουριστική σεζόν θα πάει καλύτερα, συγκριτικά με πέρσι τουλάχιστον. Τα τσάρτερ πάντοτε αποτελούν για εμάς τους τουριστικούς πράκτορες «βαρόμετρο» για την πορεία του τουρισμού», επισημαίνει ο κ. Χατζηκυριάκος. 

Την αυξημένη κινητικότητα στις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μας επισημαίνει και ο τουριστικός πράκτορας Στράτος Ρεπάνης: «Παρότι η Λέσβος δεν αποτελεί ‘’παραδοσιακό’’ πασχαλινό προορισμό, όπως η Χίος, ήδη βλέπουμε μεγάλη πληρότητα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν αγγίξει υψηλές τιμές, γεγονός που καταδεικνύει την μεγάλη ζήτηση. Μπορούμε να κάνουμε λόγο για αύξηση 10% σε σχέση με την τουριστική κίνηση το περσινό Πάσχα».

Ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, κάνει λόγο για αύξηση εσωτερικού τουρισμού σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο όπως μας είπε, η Λέσβος έχει «δρόμο» ακόμα μέχρι να μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί δημοφιλή επιλογή διακοπών για το Πάσχα. 

 

«Απόβαση» Τούρκων επισκεπτών

 Στο μεταξύ μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση Τούρκων επισκεπτών τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, και συγκεκριμένα την δεύτερη εβδομάδα, καθώς στις 20 Απριλίου τελειώνει το Ραμαζάνι, η αντίστοιχη με εμάς νηστεία των μουσουλμάνων. «Ήδη», όπως μας λέει ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος «οι Τούρκοι τουρίστες ανέρχονται περίπου σε 1.000 το μήνα, δίνοντας σημαντική ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία. Το Μπαϊράμι 20 έως 23 Απριλίου θα είναι μια καλή ευκαιρία απόδρασης για τους Τούρκους γείτονες, οι οποίοι όπως έχει φανεί και στο παρελθόν επιλέγουν σταθερά τη Λέσβο για ολιγοήμερες και πολυήμερες εκδρομές»

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img