Γράφαμε χθες για τις εργασίες που εξελίσσονται για την ανάπλαση και ανακαίνιση στα κτίρια των Θερμών Πηγών του Πολιχνίτου, ώστε να λειτουργήσουν το καλοκαίρι, αν και το φθινόπωρο να λειτουργήσουν καλά θα είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και 3 χρόνια γράφουμε για την εγκατάλειψη. Υπ’ αυτήν την έννοια, τι καλοκαίρι, τι φθινόπωρο, αρκεί να λειτουργήσουν σε εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις και με ένα διαφορετικό πρόγραμμα, καθώς ο επιχειρηματίας που ανέλαβε να τα εκμεταλλευτεί θα κατευθύνει προς τα εκεί τουρίστες και δεν θα βασίζεται μόνο στους ντόπιους για τα ιαματικά. Ο επιχειρηματίας επιδιώκει το κέρδος, άρα θα στείλει τουρίστες ώστε να πληρώνει και το προσωπικό που θα απασχολεί, ενώ από τους τουρίστες θα επωφεληθούν και άλλα επαγγέλματα στον Πολιχνίτο.
Καπιταλισμός θα πει κανείς. Τι να κάνουμε όμως, δοκιμάστηκε και η Αυτοδιοίκηση, δεκαετίες τώρα και είδαμε πού κατάντησαν οι Πηγές του Πολιχνίτου, τόσο καιρό αναξιοποίητες.
Καθώς λοιπόν οι πηγές οδεύουν για αξιοποίηση επανερχόμαστε σήμερα να συμπληρώσουμε ότι είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν μέχρι να λειτουργήσουν οι Πηγές, καθώς θα πρέπει «να βάλει και ο Δήμος το χέρι του» σε ό,τι αφορά την πρόσβαση από τον Πολιχνίτο μέχρι τις Θερμές Πηγές. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, ο δρόμος είναι σε κακό χάλι. Χρειάζεται παρεμβάσεις επιδιόρθωσης και βελτίωσης, ενώ θα πρέπει να απομακρυνθεί και η βλάστηση, η οποία θυμίζει πόλεις-φαντάσματα της άγριας Δύσης, καθώς οι λυγαριές που δεν τις έχει κόψει κανείς εδώ και χρόνια καταλαμβάνουν ένα τμήμα του ασφαλτόδρομου.
Ένα επιπλέον θέμα έχει να κάνει με το δημοτικό φωτισμό. Ουσιαστικά στο δρόμο για τις πηγές δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός, άρα λοιπόν αυτά είναι ζητήματα τα οποία από τώρα θα πρέπει να αρχίσει ο Δήμος να τα σχεδιάζει, ώστε όταν θα λειτουργήσουν οι Θερμές Πηγές, ο δρόμος να είναι ασφαλτοστρωμένος και να υπάρχει φωτισμός.