ΜΠΑΣΚΕΤ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Αιολικός, 73-71 τον Φοίνικα Πειραιά

Spread the love

Παιχνίδι για γερά νεύρα και ασφαλώς ακατάλληλο για καρδιακούς έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Αιολικό να επικρατεί του Φοίνικα Πειραιά με σκορ 73-71. 

Έστω και με αρκετή δυσκολία και χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της, η ομάδα της Μυτιλήνης κατάφερε να κάνει το 2-1 στις νίκες απέναντι στον Φοίνικα και χρειάζεται άλλη μια για να τελειώσει με την υπόθεση-πρόκριση στην δεύτερη φάση των play out. Το σύνολο του Γιώργου Γκούμα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, που έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, βγάζοντας στο παρκέ πάθος, ένταση και αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον Αιολικό, ο οποίος θα πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του αν θέλει να προκριθεί εις βάρος του Φοίνικα, με το δεύτερο ματς στον Πειραιά, που θα γίνει την Κυριακή στη μια το μεσημέρι, να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα του Γκούμα, καθώς με νίκη περνάει στην επόμενη φάση και ρίχνει τον Φοίνικα στο τοπικό. 

Όσον αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης οι αθλητές του Αιολικού πήγαιναν σε πολλές βεβιασμένες επιλογές και σε συνδυασμό με την θέληση του Φοίνικα να κάνει το μπρέικ, χρειάστηκαν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού να βγάλουν την ατομική τους ποιότητα, προκειμένου να πάρουν τη νίκη, η οποία ήταν μονόδρομος. Ο Φοίνικας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την νωθρότητα των παικτών του Αιολικού και κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με οκτώ πόντους διαφορά. Στη συνέχεια η ομάδα της Μυτιλήνης κατάφερε να αντιδράσει, μειώνοντας αρχικά την διαφορά, ενώ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πέρασε και μπροστά στο σκορ, για να κλείσει τελικά το πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες ισόπαλες 36-36. 

Στα επόμενα δυο δεκάλεπτα οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, ώστε να χτίσουν μια καλή διαφορά, ωστόσο δεν υπολόγιζαν την μαχητικότητα που συνέχισε να δείχνει ο Φοίνικας, ο οποίος έμεινε μέσα στο ματς μέχρι το τέλος. Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά κατάφερε λίγο πριν το φινάλε να προηγηθεί με 69-70 και κάπου εκεί μίλησε η ποιότητα του Τάκη Νικολακόπουλου, ο οποίος με ένα μεγάλο τρίποντο που σημείωσε χάρισε και την νίκη στον Αιολικό, αφού στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, αν και του δόθηκαν ευκαιρίες, ο Φοίνικας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη, με τον Αιολικό να κρατά μόνο τη νίκη από το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Νικολακόπουλος εκτός από το μεγάλο τρίποντο που σημείωσε ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Καμινέλλη και Βαλιώτη, οι οποίοι αμφότεροι πέτυχαν από 13 πόντους. Από τον Φοίνικα πρώτος σε πόντους ήταν ο Σαραντόπουλος με 19, ενώ θετική συμβολή είχαν και οι Γαβρίλης με 18, Αναστασόπουλος με 14 και Παπαδάκης με 10 πόντους. 

Γ΄ Εθνική, play out

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της Α΄ φάσης

  • Νίκη Αμαρ. – Εν. Αττ. Καλύμνου 83-75 (3-0)
  • Αιολικός – Φοιν. Πειραιά 73-71 (2-1)
  • ΦΟ Βροντάδου – Ποσειδών Ν. Ψυχ. 87-76 (1-2)
  • Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της Α΄ φάσης

Κυριακή

  • Φοιν. Πειραιά – Αιολικός (13:00)
  • Ποσειδών Ν. Ψυχ. – ΦΟ Βροντάδου (17:00)

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση