Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σώθηκε ο Αλκιβιάδης, τελικός παραμονής την Μ. Τετάρτη στον Μόλυβο!

Spread the love

Tην τελευταία αγωνιστική, η οποία διεξάγεται αύριο Μεγάλη Τετάρτη, θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα ακολουθήσει την Προοδευτική στην Β΄ Κατηγορία. Μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής των play out της Α΄ Κατηγορίας ο Αλκιβιάδης νίκησε 3-1 τον Αρίωνα Μήθυμνας, εξασφαλίζοντας οριστικά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Στο άλλο ματς της ημέρας, Ατρόμητος Ανεμότιας και Φίλια κόλλησαν στην λευκή ισοπαλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική πάμε για έναν τελικό παραμονής στον Μόλυβο ανάμεσα στον τοπικό Αρίωνα και τον Ατρόμητο Ανεμότιας. Οι γηπεδούχοι μόνο με νίκη παραμένουν στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ατρόμητος εκτός από την νίκη βολεύεται και με την ισοπαλία. 

Τώρα σε ό,τι αφορά το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Κάτω Τρίτους και είχε μονομάχους τον Αλκιβιάδη και τον Αρίωνα Μήθυμνας, όποιος από τους δυο κατάφερνε να κερδίσει θα εξασφάλιζε με κάθε επισημότητα την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία. Όπως εξ αρχής αναμενόταν, η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε πολύ ενδιαφέρον με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα προκειμένου να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς. 

Το πρώτο μέρος θα λέγαμε πως ήταν μοιρασμένο με Αλκιβιάδη και Αρίωνα Μήθυμνας να δημιουργούν αρκετές αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Την διαφορά όμως την έκανε το γκολ που βρήκε ο Αλκιβιάδης στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρονάλντο Σιμόνι με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Μιχάλη Χατζηβαγιάννη, ο οποίος ολοκλήρωσε επιτυχώς τη φάση για το 1-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Αρίων πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο καθώς έψαχνε την ισοφάριση, την οποία λίγο έλειψε να βρει στο 47΄ με την σέντρα-σουτ του Μόλβαλη να σταματά στο δοκάρι του Κοκκινίδη. 

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς σε απόλυτη ισορροπία, ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με κεφαλιά εντός περιοχής του Μόλβαλη, έπειτα από ωραία σέντρα που έγινε από τα δεξιά. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, αφού το ισόπαλο αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν βόλευε τον Αλκιβιάδη, ο οποίος φλέρταρε με τον υποβιβασμό. Όμως με την συμπλήρωση 77 λεπτών στην αναμέτρηση βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερη φορά με κοντινό σουτ του Κόμβου, ύστερα από έξοχη πάσα του Ανήφορου. Στο 83΄ ο Αλκιβιάδης έφθασε μια ανάσα από το να κλειδώσει το ματς, έχοντας δοκάρι με τον Μαρίνο Ανήφορο. Εν τέλει ο Αλκιβιάδης οριστικοποίησε την παραμονή του στην Α΄ Κατηγορία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Ρονάλντο Σιμόνι από σχετικά κοντινή απόσταση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το ματς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για λογαριασμό του Αρίωνα Μήθυμνας ο Ανδριώτης, ο οποίος αυτόματα δεν θα είναι διαθέσιμος στον τελικό παραμονής με τον Ατρόμητο Ανεμότιας. 

Στο άλλο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής Ατρόμητος Ανεμότιας και Φίλια κόλλησαν στην λευκή ισοπαλία, η οποία δεν χάλασε τους γηπεδούχους που θα παίξουν για δυο αποτελέσματα στον τελικό παραμονής κόντρα στον Αρίωνα Μήθυμνας. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να σκοράρουν με την πιο τρανταχτή να ανήκει στην Φίλια και ήταν το δοκάρι του Ποσνακίδη στο 75ο λεπτό. 

Play out

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

  • Αλκιβιάδης – Αρίων Μηθ. 3-1
  • Ατρόμητος Αν. – Φίλια 0-0
  • Ρεπό: Ανδρονικάς

Βαθμολογία

  1. Φίλια  16  3-0
  2. Ανδρονικάς  15  9-3
  3. Αλκιβιάδης  12  7-9
  4. Ατρόμητος Αν.  10  3-6
  5. Αρίων Μηθ.  9  1-5

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση