ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Φιέστα ανόδου με νίκη!

Spread the love

Με νίκη 2-0, επί της Κοζάνης, γιόρτασε την άνοδό του στη Super League 2 o Αιολικός, εκεί όπου επιστρέφει μετά από 37 χρόνια. 

Το κλίμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ήταν γιορτινό, πριν, κατά τη διάρκεια και φυσικά μετά το τέλος του ματς με την Κοζάνη, όπου πραγματοποιήθηκε η φιέστα, με τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, την διοίκηση και φυσικά το φίλαθλο κοινό του νησιού να απολαμβάνουν τις μοναδικές αυτές στιγμές σε μια, ομολογουμένως, μαγική χρονιά για τον Αιολικό, που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το αγωνιστικό κομμάτι θα λέγαμε πως πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού οι κυανόλευκοι είχαν κλειδώσει την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία από την προηγούμενη αγωνιστική. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Παπασπύρου μόνο αδιάφοροι δεν παρουσιάστηκαν στην αναμέτρηση, αφού ήθελαν να συνδυάσουν με νίκη την φιέστα που θα ακολουθούσε. Και τα κατάφεραν, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Κοζάνης, η οποία παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της. 

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες «δάφνες» ποιότητας με τις φάσεις να είναι ελάχιστες από τις δυο ομάδες, στην επανάληψη ο Αιολικός κατάφερε να βρει δυο φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Αρχικά στο 67ο λεπτό ο νεαρός Μιχάλης Άνθης, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, με πλασέ εντός περιοχής, νίκησε τον Ναθαναηλίδη για το 1-0, με το μισό γκολ να πιστώνεται στον Δερμιτζάκη, ο οποίος πέρασε μια υπέροχη πάσα στον νεαρό μεσοεπιθετικό του Αιολικού, που με την σειρά του ολοκλήρωσε επιτυχώς την φάση. Οι γηπεδούχοι έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις με τον Ανδρέα Δερμιτζάκη, αυτή τη φορά, από δημιουργός να γίνεται σκόρερ με έναν περίεργο τρόπο, κάνοντας το τελικό 2-0. Ο Αιολικός μετά από αυτή τη νίκη πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος προβιβασμού στη SL2 και σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική φύγει νικηφόρα από την έδρα του Γιούχτα, τότε θα αναδειχθεί και υπέρ-πρωταθλητής στην Γ΄ Εθνική. 

Φυσικά αυτό έχει μικρή σημασία για τον Αιολικό, μιας και κατάφερε να υλοποιήσει τον πιο βασικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Super League 2, μετά από τόσα πολλά χρόνια, μια άνοδος η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Αιολικός γιόρτασε την άνοδό του στη Super League 2 με μια φαντασμαγορική φιέστα, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση όλων των παικτών και του τεχνικού επιτελείου που πλαισίωσαν την ομάδα κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο και που χάρη σε αυτούς, η Λέσβος πανηγυρίζει μετά από χρόνια μια άνοδο σε παραπάνω κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πανηγυρισμοί δεν σταμάτησαν στο γήπεδο, αλλά συνεχίστηκαν με ακόμη πιο έντονο ρυθμό στην Πλαζ Τσαμάκια, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Οι συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Δ. Παπασπύρου): Πιττάτζιης, Μωραΐτης (56΄ Άνθης), Νάστος, Γκανσιέρ, Κανελλόπουλος, Ποτουρίδης, Αντωνίου (56΄ Δερμιτζάκης), Στεφάνοβιτς, Πλατέλλας (85΄ Αννιτσάκης), Ντινιωτάκης, Μακρής (90΄ Πετσίτης)

ΚΟΖΑΝΗ (Ν. Μπαδήμας): Ναθαναηλίδης, Παπανικόπουλος, Πάτας (56΄ Βοριαζίδης), Μπακάλης, Παπαδόπουλος (65΄ Λάμπογλου), Μπίντσης, Κανούλας, Αποστολίδης, Μαραγκός, Τσώτσος, Κατάνας

 

Ιδιαίτερες στιγμές και τιμητικές βραβεύσεις…

Ιδιαίτερη στιγμή στο κυριακάτικο ματς ήταν το pasillo που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Κοζάνης στον πρωταθλητή του 4ου ομίλου, Αιολικό, σε μια όμορφη στιγμή πριν την έναρξη του αγώνα. Επίσης στο 90ό λεπτό του αγώνα πέρασε στο ματς ο Γιώργος Πετσίτης, που ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς, καθώς λόγω του σοβαρού τραυματισμού του αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο βρέθηκε δίπλα στην ομάδα, ενώ μπόρεσε να αγωνιστεί έστω και για λίγα λεπτά εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παίκτες του Αιολικού και της Κοζάνης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της φιέστας για την άνοδο του Αιολικού στη Super League 2, η διοίκηση του συλλόγου και προσωπικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τζιμ Αντωνάκας, είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του Αιολικού. Ειδικότερα, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από την ιστορική ομάδα του 1983-84, που κατέκτησαν επίσης τον τίτλο στη Γ’ Εθνική και την άνοδο στην τότε Β’ Εθνική, στη χρυσή εποχή του Αιολικού, με την οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές φιλάθλων. Ήταν εκείνοι που ύψωσαν ψηλά τη σημαία του Αιολικού, κάνοντάς τη γνωστή πανελληνίως, γεμίζοντας κάθε γήπεδο εντός και εκτός Λέσβου. 

Παράλληλα, όμως, και ανθρώπους που σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής χρονιάς «έτρεχαν» τη λειτουργία του συλλόγου, στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη, φροντίζοντας να παρέχονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα όλα όσα απαιτούνταν καθημερινά. Τη Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. Ηρώ Πιτσιλαδή, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Aio1Media Βαγγέλη Παπαντώνη, τον Υπεύθυνο Ασφαλείας Βασίλη Σανιδά, τον Γεν. Διευθυντή της RUSH Greece Βαλάντη Μπλέτσα, καθώς επίσης τον επί σειρά ετών Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Στέλιο Αλμπάνη και τον διαχρονικό υποστηρικτή του συλλόγου Σπύρο Σαλαβό.

 

Δηλώσεις

Δημήτρης Παπασπύρου – προπονητής Αιολικού

«Συγχαρητήρια σε όλους!»

«Κάναμε μια νίκη που μας έχει φέρει πρώτους σε αυτή τη μίνι διαδικασία των μπαράζ. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι από την Τετάρτη είχαμε ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς για την οριστική άνοδο της ομάδας στη Super League 2. Χαλαρώσαμε λίγο, κάτι που είναι απολύτως λογικό, μιας και ήμασταν πολύ πιεσμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης και συνάμα κοπιαστικής χρονιάς. Τελικά καταφέραμε να πετύχουμε δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας δίκαια την νίκη, όπως και δίκαια παίρνουμε την άνοδο για την SL2. Για άλλη μια φορά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας που συνέβαλε και αυτό στην επιτυχία του Αιολικού».

 

Βαγγέλης Πλατέλλας – ποδοσφαιριστής Αιολικού

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτό το εγχείρημα»

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα κατάφερε να βγει στην Β΄ Εθνική μετά από 37 χρόνια. Από κει και πέρα νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετείχα σε όλο αυτό το ομαδικό πνεύμα που είχε ο Αιολικός. Μπορεί να μην είμαι πολύ καιρό στην ομάδα, παρόλα αυτά όσους μήνες βρίσκομαι εδώ δουλεύουμε καθημερινά, στηριζόμενοι και από τον πρόεδρο, που και αυτός κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει όρθια την ομάδα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα πω πολλά παρά μόνο ότι η άνοδος για μένα οφείλεται ξεκάθαρα στο οικογενειακό κλίμα που είχαμε στον Αιολικό και νιώθουμε ευτυχισμένοι που πετύχαμε τον στόχο μας, κάνοντας παράλληλα και τον κόσμο του νησιού χαρούμενο».

 

Κοντά στην άνοδο ο Τηλυκράτης, 1-0 τον Γιούχτα…

Ο Τηλυκράτης επικράτησε 1-0 του Γιούχτα και είναι «αγκαλιά» με την άνοδο στη Super League 2, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του ειδικού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι Λευκαδίτες χρειάζονται έστω έναν βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Καμπανιακό για να μην τους απασχολεί τι θα κάνουν οι Κρητικοί, οι οποίοι θέλουν ήττα του Τηλυκράτη και οπωσδήποτε νίκη επί του Αιολικού, που ήδη απολαμβάνει την άνοδό του στην παραπάνω κατηγορία μαζί με την Κοζάνη και τον Καμπανιακό. Το γκολ για τον Τηλυκράτη, το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε και νικητήριο, σημειώθηκε στο 89ο λεπτό από τον Κατσή. 

Πρωτάθλημα προβιβασμού στη SL2

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

  • Αιολικός – Κοζάνη 2-0
  • Τηλυκράτης – Γιούχτας 1-0
  • Ρεπό: Καμπανιακός

Βαθμολογία

  1. Αιολικός  13  10-8
  2. Κοζάνη  12  8-8
  3. Καμπανιακός  11  9-7
  4. Τηλυκράτης  8   6-7
  5. Γιούχτας  6  6-9

Επόμενη αγωνιστική (10η, τελευταία)

Παρασκευή, 23/6

  • Γιούχτας – Αιολικός
  • Καμπανιακός – Τηλυκράτης
  • Ρεπό: Κοζάνη

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση