Επιδότηση 2.000 ευρώ σε ανέργους

Spread the love


  • Μέχρι τις 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για 80 ωφελούμενους του Δήμου Μυτιλήνης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων στο πλαίσιο της πράξης “Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και Κοινωνικά ευπαθών Ομάδων της πόλης Μυτιλήνης (ΒΑΑ Μυτιλήνης)” δημοσιεύτηκε, χθες, από τον Δήμο Μυτιλήνης. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων.

Το έργο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και απευθύνεται σε 80 συνολικά ωφελούμενους, άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, του Δήμου Μυτιλήνης με σκοπό αφενός την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και αφετέρου την εργασιακή τους επανένταξη. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η πράξη περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες:

  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ωφελούμενους μέσω ατομικών συνεδριών (5 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).
  • Θεωρητική Κατάρτιση (280 ώρες) για τη συμπλήρωση και την ενίσχυση των γνώσεων.
  • Πρακτική άσκηση των ωφελούμενων (124 ώρες).
  • Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και θα αποκτήσει την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 2.020 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ). 
  • Είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), είτε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), είτε μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), είτε τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ), είτε πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).
  • Γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα (οι αλλοδαποί υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας).
  • Δεν έχουν λάβει πιστοποίηση τα τελευταία δύο χρόνια σε συναφές πρόγραμμα κατάρτισης.
  • Δεν συμμετέχουν παράλληλα σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των υποψήφιων ωφελούμενων θα υιοθετηθούν κοινά κριτήρια μοριοδότησης, τα οποία θα τηρηθούν από την Επιτροπή Επιλογής Ωφελούμενων.

Οι μη επιλεγέντες ωφελούμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του Μητρώου Ωφελούμενων στην ειδική ιστοσελίδα του έργου https://eloris.gr/dimosmitilinis. Οι αντιρρήσεις αποστέλλονται με e-mail στο [email protected], Υπόψη: Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων στο πλαίσιο της Έργου «Πρόγραμμα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Κάθε ενδιαφερόμενος, έχει δικαίωμα να υποβάλει μία αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής των υποψηφίων στην πράξη, τα οποία θα πρέπει να αναρτήσουν ψηφιακά οι ενδιαφερόμενοι στα αντίστοιχα πεδία είναι:

  • Αντίγραφο των δυο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας
  • Βεβαίωση ανεργίας κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
  • Αποδεικτικό εκπαιδευτικού επιπέδου καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης, σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του Φορολογικού έτους 2021
  • Αντίγραφο οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΜΚΑ του υποψηφίου
  • Αντίγραφο οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΜΑ/ΑΜΙΚΑ του υποψηφίου
  • Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού με εμφανή τον “International Bank Account Number (IBAN), στον οποίο θα είναι κύριος δικαιούχος ο υποψήφιος
  • Υπεύθυνη δήλωση, ψηφιακά υπογεγραμμένη από το www.gov.gr, η οποία θα απευθύνεται στον Δήμο Μυτιλήνης 
  • Αποδεικτικά συνάφειας θεματικού αντικειμένου κατάρτισης (εφόσον έχει δηλωθεί).
  • Πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου για τους γονείς μονογονεϊκής ή τρίτεκνης οικογένειας και τα τέκνα αυτών
  • Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) προκειμένου να αποδειχθεί η ιδιότητα του πολυτέκνου ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
  • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό πιστοποιεί την ένταξη σε Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται και γίνονται αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.

Εφόσον ο υποψήφιος ωφελούμενος επιλεγεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, οφείλει να προσκομίσει στον ανάδοχο, την πρώτη ημέρα έναρξης της δράσης, βεβαίωση ανεργίας που εκδίδεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Π.Α.).

Η διαδικασία της πιστοποίησης των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ωφελουμένων οργανώνεται με βάση το ισχύον Εθνικό ή Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και θα διενεργηθεί από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης που είναι πιστοποιημένοι βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου να χορηγούν πιστοποιητικά. Η συμμετοχή των ωφελουμένων στις Εξετάσεις Πιστοποίησης είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης και Πρακτικής της Πράξης, καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ανάρτησης των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 15:00 στην ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε (2251037126, 40330) ή στο email: [email protected].

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση