Διεθνείς διακρίσεις για το Πρότυπο ΓΕΛ!

Spread the love


Δύο επιτυχίες είχε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Μαρία – Πηνελόπη Πασπάτη πήρε το 1ο Βραβείο στη Ζωγραφική και ο μαθητής της Α΄ Λυκείου, Παναγιώτης Κατζάνης, ήταν επιλαχών στην Ποίηση.

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός διοργανώθηκε με αφορμή τα 35 έτη από την ίδρυση της ΔΕΦΝΚ και τα 140 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, ποιητή και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη. Κύριος σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ενασχόληση των μαθητών/τριών με την προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τη ζωή και τη μελέτη του έργου του. Επιπλέον στόχοι ήταν οι μαθητές/τριες, μέσω του πολυσχιδούς έργου του Καζαντζάκη να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία – φαντασία, να εκτιμήσουν και να αναγνωρίσουν την τεράστια συνεισφορά του στα Γράμματα και τις Τέχνες.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 202 μαθητές και μαθήτριες, από σχολεία της Ελλάδας, καθώς και από ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού. Οι χώρες από το εξωτερικό που συμμετείχαν είναι κατ’ αλφαβητική σειρά η Αλβανία, η Αρμενία, το Βέλγιο και το Ουζμπεκιστάν.

Η απονομή των βραβείων των νικητών και νικητριών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου, το απόγευμα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Υπευθύνων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι και οι τρεις νικητές (επιλαχούσα στην πεζογραφία Ελένη-Αναστασία Μενύχτα, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Δεμενίκων). Τα βραβευθέντα λογοτεχνικά κείμενα και τα έργα ζωγραφικής  θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη amis-kazantzaki.gr στην σελίδα Facebook www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr και στην επιθεώρηση της Εταιρείας «Le Regard Crétois / Η Κρητική Mατιά». 

Η Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη θα απονείμει στους τρεις επιλαχόντες «Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής» και θα τους προσφέρει ένα ενθύμιο από τη συλλογή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί «Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής».

Από μέρους του Διευθυντή του Πρότυπου ΓΕΛ και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου εκφράζονται θερμά συγχαρητήρια προς την Μαρία – Πηνελόπη Πασπάτη και τον Παναγιώτη Κατζάνη για τη διάκρισή τους. Συγχαίρει, όμως, και τους/τις: Άρη – Δημήτρη Μαλάνο (Α΄ Λυκείου), Παρασκευή Κουγκούλιου (Α΄ Λυκείου), Δήμητρα Αυγερινού (Β΄ Λυκείου), Ελένη Βερβέρη (Β’ Λυκείου) και Ουρανία Νείρου (Γ΄ Λυκείου), όπως, επίσης, συγχαίρει και όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες από τα ελληνόφωνα και τα ξενόγλωσσα σχολεία για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση