ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: «Ή να δεχτούμε τη μοίρα μας ή να σχεδιάσουμε δυναμικά το μέλλον»

Spread the love

Στο τέλος της εβδομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή με τη Νέα Δημοκρατία για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (η ανακοίνωση αναμενόταν την περασμένη Δευτέρα ή σε κάθε περίπτωση στα μέσα της εβδομάδας, λόγω όμως των υποχρεώσεων του πρωθυπουργού αυτό αναβλήθηκε κατά λίγες ημέρες).

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε και τους 13 υποψηφίους που στηρίζει στις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας μας, κάνοντας μάλιστα και την υπέρβαση, καθώς για την περιφέρεια της Κρήτης στηρίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ήταν εκλεγμένος Ευρωβουλευτής του κινήματος. Ωστόσο η ΝΔ αιτιολογεί ότι η κάθοδός του στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ανεξάρτητη και ένας επιπλέον λόγος έχει να κάνει με τις στενές σχέσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον θεωρεί πετυχημένο Περιφερειάρχη και γι’ αυτό τον στηρίζει στη νέα του κάθοδο.

Οι 13 υποψήφιοι Περιφερειάρχες που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έχουν ως ακολούθως:

  • Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
  • Αττικής: Γιώργος Πατούλης
  • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
  • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
  • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
  • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
  • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
  • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
  • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
  • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
  • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
  • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός
  • Κρήτης:  Σταύρος Αρναουτάκης

 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ξεκινά άμεσα επαφές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναμένεται να δεχθεί εισηγήσεις για συμμετοχή, με προτεραιότητα των στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών στους Νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Αιγαίο και να περιοριστούν οι όποιες πιθανές διαρροές προς την πλευρά του ψηφοδελτίου Μουτζούρη.

Σε επίπεδο Λέσβου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο “αρχιστράτηγος” στο ψηφοδέλτιο του στρατηγού, καθώς τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις-κλειδιά για την προώθηση της υποψηφιότητάς του γνωρίζοντας καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις, θα είναι αυτά που θα ανοίξουν διάπλατα ή όχι το δρόμο. 

Για παράδειγμα για τη Λέσβο δεν έχει διευκρινιστεί αν το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο σημερινός διοικητής του νοσοκομείου, πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας επί Περιφερειακής Αρχής Καλογήρου, Γιώργος Καμπούρης, που συνδέεται πολύ στενά με τον κ. Στεφανή ή αν θα αξιοποιηθούν αμιγώς αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη, όπως για παράδειγμα ο Στρατής Κυρατζής ή ο Παναγιώτης Τσουπής.

 

Το who is who

Έχοντας υπηρετήσει ως διοικητής σε μονάδες τεθωρακισμένων καθώς και εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, ο Αλκιβιάδης Στεφανής έφτασε μέχρι το ύπατο αξίωμα που είναι η θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνεχίζοντας ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Σύμβουλος της Κυβέρνησης σε θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, ενώ πρόσφατα με την υπηρεσιακή κυβέρνηση αξιοποιήθηκε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο ίδιος μπορεί να μην είναι αναμεμειγμένος ενεργά με την πολιτική, αλλά ξέρει καλά από «συνθήκες πολέμου» και αυτό είναι που προβάλει έχοντας διαχειριστεί κρίσεις με εμπειρία και αποτελεσματικότητα.

Αυτή τη στιγμή για τον κ. Στεφανή προέχει η συγκρότηση του ψηφοδελτίου και η γνωριμία του με τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, οι περισσότεροι από τους οποίους τον γνωρίζουν ως όνομα. Το ντεμπούτο του στρατηγού στην αυτοδιοίκηση μέσα από τη δήλωση που κάνει από τα Νέα της Λέσβου δείχνει ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να ταράξει τα νερά και να αναμετρηθεί με τον Κώστα Μουτζούρη

Μάλιστα ο κ. Στεφανής απευθυνόμενος στους κατοίκους του Νομού Λέσβου μέσα από την εφημερίδα μας, με την πρώτη δήλωσή του αναφέρεται στα προβλήματα και τις προκλήσεις στην Περιφέρειά μας, για την οποία δημιουργούνται δύο επιλογές: «Η πρώτη, να δεχτούμε μοιρολατρικά την κατάσταση και να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, χωρίς δραστική παρέμβαση και λύσεις. Η δεύτερη να σχεδιάσουμε δυναμικά το μέλλον, με όραμα, στόχους, σκληρή δουλειά, αισιοδοξία, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», επισημαίνει.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του κ. Στεφανή την Παρασκευή, στα Νέα της Λέσβου, έχει ως ακολούθως:

«Ξεκινώ μεταφέροντας έναν θερμό χαιρετισμό σε όλους τους αναγνώστες της εξαιρετικής εφημερίδας σας, «Τα Νέα της Λέσβου». Με τιμά η πρότασή σας, να διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου σε σχέση με την υποψηφιότητά μου ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Το πρώτο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι αποδέχομαι με μεγάλη υπερηφάνεια την επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μου εμπιστευτεί τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Το δεύτερο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι, ότι θεωρώ πως αποτελεί εξαιρετική τιμή να υπηρετεί κάποιος την Πατρίδα του.

Η εμπειρία, η γνώση, οι πολλαπλές προσλαμβάνουσες από διαχειρίσεις κρίσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς και η στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση, θα αξιοποιηθούν με σκοπό να πυροδοτηθεί μια νέα δυναμική για την Περιφέρεια.

Μια Περιφέρεια στην οποία υφίστανται προβλήματα και προκλήσεις και για την οποία δημιουργούνται δύο επιλογές: Η πρώτη, να δεχτούμε μοιρολατρικά την κατάσταση και να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, χωρίς δραστική παρέμβαση και λύσεις.

Η δεύτερη να σχεδιάσουμε δυναμικά το μέλλον, με όραμα, στόχους, σκληρή δουλειά, αισιοδοξία, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο στόχος που προβάλλει είναι ένα καλύτερο αύριο, για ό,τι καλύτερο διαθέτουμε που είναι η νέα γενιά.

Επιζητώ τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, με σκοπό, αυτός ο υπέροχος τόπος να γίνει καλύτερος και όλοι να είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην υλοποίηση του στόχου αυτού», αναφέρει καταλήγοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.  

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση