Δεύτερη φορά που καταφέραμε την άμεση επέμβαση της ΔΕΥΑΛ, Κυριακή, σε βλάβη διαρροής νερού στην περιοχή του Ευεργέτουλα, με τη συμβολή του αθλητικογράφου και στελέχους της Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Μανώλη Λαγουτάρη, ο οποίος πάντα πρόθυμος επικοινωνεί με τα αρμόδια στελέχη ενημερώνοντας για να επιλύονται τα προβλήματα. Αυτή τη φορά καταγράψαμε διπλή διαρροή σε πλαστικό σωλήνα στον κόμβο των Κεραμειών, την οποία μάλιστα μάταια είχαν προσπαθήσει αγρότες της περιοχής να περιορίσουν σκεπάζοντας τον πλαστικό σωλήνα με κάποιες λαμαρίνες!
Διαπιστώνοντας το πρόβλημα επικοινωνήσαμε από αυτό το σημείο με τον Μανώλη Λαγουτάρη, ο οποίος ανέλαβε τα περαιτέρω, να ενημερώσει τα αρμόδια στελέχη της βάρδιας που άμεσα κινήθηκαν προς την περιοχή Κυριακή μεσημέρι εντοπίζοντας το πρόβλημα και τοποθετώντας στις δύο τρύπες του σωλήνα μεταλλικές μανσέτες, ώστε να μην χάνεται άδικα το πολύτιμο νερό. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί πώς και δεν ενημέρωσαν κάτοικοι των Κεραμειών τη ΔΕΥΑΛ για τη ζημιά ή οι Αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της ευρύτερης περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να γράψουμε μία καλή κουβέντα για τον Μανώλη Λαγουτάρη, ο οποίος όσες φορές επικοινωνήσαμε μαζί του πάντα ήταν διατεθειμένος να κάνει και από τη δική του πλευρά τα τηλεφωνήματα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Απαιτείται όμως και από τους κατοίκους των χωριών μας και τους Αυτοδιοικητικούς των Κοινοτήτων μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, για να μην πούμε το νερό, νεράκι μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα. Έχουμε, δε, τη γνώμη πως από πλευράς αυτοδιοίκησης και ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να ελέγχονται οι πλαστικοί σωλήνες που υδροδοτούν περιοχές, καθώς το πλαστικό δεν είναι “αθάνατο”. Είναι προτιμότερο με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΛ ή των Αυτοδιοικητικών να αλλάζουν τους πλαστικούς σωλήνες όταν διαπιστώνεται παλαιότητα και πολλές διαρροές, καθώς το κόστος αντικατάστασης των σωλήνων είναι μικρότερο από ό,τι να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο τα συνεργεία για να επισκευάζουν τις διαρροές χρησιμοποιώντας μεταλλικές μανσέτες, οι οποίες δεν είναι και φθηνές!
Άλλωστε ένα τέτοιο φαινόμενο καταγράψαμε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Καρά-Τεπέ και μας το έλεγαν οι επαγγελματίες ότι ο πλαστικός σωλήνας που υδροδοτεί τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις είναι παλιός και μόλις επισκευάσουν τη μία διαρροή δεν προλαβαίνουν να φύγουν και σημειώνεται δεύτερη. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν είναι προτιμότερο να αλλάζει κατά μήκος ο σωλήνας παρά να χάνεται το νερό ή να τρέχουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ.