Παραιτήθηκαν όλοι!

Spread the love


Ακέφαλη είναι από το βράδυ της Τετάρτης η Δημοτική Κοινότητα Μεσοτόπου λόγω της παραίτησης του Προέδρου, Γαβριήλ Πιπίνη, αλλά και σύσσωμου του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και των αναπληρωματικών μελών για το θέμα της αδειοδότησης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χωριό, το οποίο συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την ακρίβεια, το ζήτημα αυτό ήταν μάλλον η αφορμή για να εκφράσουν τα μέλη της Κοινότητας την δυσφορία τους προς την Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου για την γενικότερη στάση της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. 

Σε επιστολή του προς τα “Νέα της Λέσβου” ο πρώην Πρόεδρος του Μεσοτόπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά από 29 χρόνια προσφοράς μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοτόπου που διετέλεσα 13 χρόνια, είτε ως Αντιδήμαρχος και με δυο Δημάρχους του Δήμου Ερεσού – Άντισσας  που διετέλεσα 4 χρόνια, είτε ως Δημοτικός είτε ως Κοινοτικός Σύμβουλος δεν περίμενα ότι θα ερχόταν η στιγμή που να μην μπορώ να συνεχίσω και να αναγκαστώ να παραιτηθώ λόγω κοροϊδίας του Δημάρχου προς εμένα ατομικά και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της παράταξής του δεν στήριξαν την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου μας και των δυο Δημοτικών Συμβούλων που ήταν ομόφωνη, καθώς και την γνωμάτευση της Αστυνομίας που  ήταν αρνητική, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτήν την είσοδο η επιχείρηση. Εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας τον Δήμαρχό μας τον είχα στηρίξει προεκλογικά και τον στήριζα μέχρι πρόσφατα, μου είχε κάνει αρκετές φορές πρόταση να με βάλει στο ψηφοδέλτιό του, να με πάρει στο κεντρικό του Δήμου. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα μου έδινε ορισμένα κυβικά  μπετόν για να πέσουν όπου χρειάζεται στο χωριό μου, αλλά αυτά τα μπετά τα έδωσε σε έναν ιδιώτη και τα έριξε σε ένα δρόμο και μάλιστα αδιέξοδο και εξυπηρετεί μόνο δυο άτομα. Αγνόησε και εμένα και το Τοπικό Συμβούλιο».

Μετά από την υποβολή της παραίτησής του το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Πιπίνης συγκάλεσε εκτάκτως Κοινοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσει τα μέλη σχετικά με τις αποφάσεις του και τον απολογισμό την πάγιας προκαταβολής των 2.000 ευρώ, αλλά οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι ομόφωνα δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και παραιτήθηκαν και οι ίδιοι. Στη συνέχεια το Συμβούλιο διεκόπη για να κληθούν τα αναπληρωματικά μέλη, που επίσης αρνήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα.

Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτόγνωρη για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δεδομένα και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα ο δεύτερος συνδυασμός που είχε αναδειχθεί στις εκλογές του 2019 στον Μεσότοπο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση