Απολαυστικό το 5ο Lesvos Food Fest!

Pop-up γαστρονομικές δράσεις στον Μόλυβο
Spread the love


‘’Αυλαία’’ έπεσε για το 5ο Lesvos Food Fest την περασμένη Κυριακή στο γραφικό Μόλυβο, ένα γαστρονομικό ταξίδι-εμπειρία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο με το λεσβιακό καλοκαίρι. Με κεντρικό διοργανωτή το Φορέα Τουρισμού Μολύβου, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Lesvos Food Fest πραγματοποιήθηκε από 16 έως 23 Ιουλίου σε 10 περιοχές της Λέσβου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τέλεσε υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Ακολουθεί μια ‘’γεύση’’ από το φεστιβάλ των τελευταίων τριών ημερών (Παρασκευή έως Κυριακή) σε Στύψη, Πολιχνίτο, Πλωμάρι και Δρώτα, Σίγρι και Μόλυβο:

-Στύψη

Κεράσματα γιορτής στη Στύψη

Την περασμένη Παρασκευή τα σοκάκια της Στύψης γέμισαν με γιορτινά τραπεζομάντηλα, ενώ  προσφέρθηκαν γλυκό καρυδάκι, πλατζέντα και άλλα κεράσματα γιορτής. Ακολούθησε ουζάκι με μεζέ στα καφενεία του χωριού και γλέντι. 

-Πολιχνίτος 

‘’Μαγειριές στο καΐκι’’ στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Παρασκευή επίσης στη Σκάλα Πολιχνίτου ο Πολιχνιάτης μάγειρας, Χάρης Κατρακάζας, μαζί με τον συγγραφέα & ταξιδευτή Νίκο Μαστροπαύλο και ψαράδες της περιοχής αναβίωσαν μαγειριές βασισμένες στα υλικά και τις συνήθειες των ψαράδων στα καΐκια, ενώ στη συνέχεια επιχειρήσεις εστίασης της ευρύτερης περιοχής Πολιχνίτου μοίρασαν εδέσματα εμπνευσμένα από τα τσουκάλια των καϊκιών. Ακολούθησε πολύς χορός από το Σύλλογο ‘’Ο Μπάλος’’. 

-Πλωμάρι και Δρώτα

Το Σάββατο η μέρα ξεκίνησε με πρωινή βαρκάδα στη Δρώτα και την Παναγία Κρυφτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρασίου. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με τη γιαγιά Μαρίκα έψησαν ψωμάκι στον ξυλόφουρνο δίπλα στην παραλία και γεύτηκαν ‘’ψιρούτσ’’’. 

Ούζο με μεζέ: Επιστροφή στο μέλλον

Το απόγευμα η κεντρική πλατεία Πλωμαρίου γέμισε με κόσμο που παρακολούθησε τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου να παρουσιάζει μια δυναμική γαστρονομική προσέγγιση του μεσογειακού μεζέ και να τον συνδυάζει με το εθνικό μας ποτό, το ούζο.

-Σίγρι

Παραδοσιακό street food

Ξεκινώντας με εκπαιδευτικές- γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά από το πρωί, το κοινό δοκίμασε street food και κεράσματα με παραδοσιακό χρώμα αξιοποιώντας ντόπια προϊόντα και ποτά. 

-Μόλυβος

Το κοινό περπάτησε στα σοκάκια του Μολύβου με τον ειδικά σχεδιασμένο χάρτη του οικισμού και απόλαυσε αλμυρούς λουκουμάδες από τον Βαγγέλη Χαλβατζή και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου, φάβα, ντάκο με κρίταμο και ρεβίθια με σκουμπρί από την Ιωάννα Μπαλαφούτη και τα Ελαιοπερίβολα Τζωρτζή, καλοκαιρινό ρατατούι από την Γεωργία Κουτσούκου και τις Μολυβιάτισσες νοικοκυρές, γκιουζλεμέδες με την υπογραφή του Κωστή Κωστάκη, αμυγδαλωτά και ούζο με μεζέ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση