Οδηγίες προς νέους φοιτητές

Spread the love


Συμβουλές στους πρωτοετείς φοιτητές δίνει ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου όσον αφορά τη σωστή έρευνα και αναζήτηση φοιτητικής στέγης. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων, οικογένειες από όλη την Ελλάδα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Μυτιλήνη με σκοπό να βρουν σπίτια για τα παιδιά τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μεσιτών, η αναζήτηση φοιτητικής στέγης δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, ενώ είναι αρκετές και οι παγίδες στις οποίες μπορεί να πέσει κάποιος κατά την αναζήτηση. Το πρώτο πράγμα που τονίζεται είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να υπάρχουν παραπλανητικές φωτογραφίες που να μην έχουν  καμία σχέση με την πραγματικότητα, με σκοπό να μπερδέψουν τους ενδιαφερόμενους και να τους εξαπατήσουν. 

Επιπλέον ο ενδιαφερόμενος πρέπει πάντα να κάνει μισθωτήριο γραπτό πέραν του ηλεκτρονικού, καθώς οι προφορικές συμφωνίες μπορεί να οδηγήσουν σε μελλοντικές παρεξηγήσεις, ειδικά κατά τη λήξη της μίσθωσης, όπως για παράδειγμα να μην παραδοθεί βαμμένο ένα ακίνητο, όπως το παρέλαβε. Συνεπώς όλα όσα συμφωνούνται πρέπει να είναι γραπτά. 

Ακόμα μία συμβουλή, έχει να κάνει με τον σωστό και προσεκτικό έλεγχο του ακινήτου πριν την οποιαδήποτε συμφωνία. «Ελέγχουμε καλά το σπίτι για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουμε να κατοικούμε στο σπίτι (υγρασίες, κεραία, air condition κ.ά.). Ελέγχουμε λογαριασμούς ύδρευσης και ρεύματος ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ξεκινάμε με μηδενική οφειλή στη χρήση τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου υπογραμμίζει: «Εάν απευθυνθούμε σε μεσιτικό γραφείο, προσέχουμε να είναι νόμιμο. Γενικά οι εισακτέοι καλό είναι να απευθύνονται για την εύρεση ακινήτου στα οργανωμένα μεσιτικά γραφεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ώστε με την εμπειρία τους να αποφύγουν την όποια κακοτοπιά».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση