Τα Ψαροπούλια: Φτιάχνοντας το μύθο με την ενέργεια της Ερεσού

Spread the love

Έχοντας ξεκινήσει από την παραμονή της Παναγίας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την προσεχή Τρίτη 22 Αυγούστου και είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή της Ερεσού να δουν την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Διαμαντίδου.

Η καλλιτέχνης έχοντας ζήσει σε αυτόν τον τόπο συγκεντρώνει και αφηγείται με συμβολικό τρόπο αναμνήσεις, καταστάσεις και ανθρώπους φτιάχνοντας έναν προσωπικό μύθο που συνδέεται με της ιδιότητες και την ενέργεια της Ερεσού.

«Τα Ψαροπούλια είμαστε εμείς και θα ζούμε ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα ελεύθερα για πάντα» αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής της Ερεσού στην αίθουσα του οποίου φιλοξενείται η έκθεση. Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής της Ερεσού ο οποίος μέσα από την σκληρή δουλειά των ανθρώπων  που τον συγκροτούν, προσελκύει, προβάλλει και αναδεικνύει όλες αυτές τις δραστηριότητες που ενισχύουν την ευρύτερη περιοχή φέρνοντας την στο επίκεντρο του φετινού καλοκαιριού.

  Η Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1996 και είναι καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Η πρακτική της στοχεύει σε έναν διάλογο ανάμεσα σε ζωγραφικά έργα και  κατασκευές που έχουν συμβολικό, αφηγηματικό και τελετουργικό χαρακτήρα. Εμπνέεται από  την παγκόσμια μυθολογία δημιουργώντας προσωπικές αφηγήσεις που εκφράζονται μέσα από τη σύνθεση και τη χρήση διαφόρων οργανικών υλικών.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση