ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Χωρίς τον Στεφανή χάνεται η ευκαιρία»

Κατάμεστο από κόσμο χθες το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Spread the love


Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ήταν η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο στρατηγός μίλησε λιγότερο από όλους και μάλιστα ανέτρεψε τα μέχρι τώρα καθιερωμένα, καθώς ολοκλήρωσε την ομιλία του σε 15 περίπου λεπτά χωρίς να κουράσει, μια και δεν εξειδίκευσε αναλυτικά στους τομείς του προγράμματός του.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Παύλος Μαρινάκης και τελευταίος στα αριστερά ο Προκόπης Τζιμής

Σε μία συγκέντρωση με παλμό και ενθουσιασμό, ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης ποντάροντας στον πατριωτισμό των νεοδημοκρατών υπονόησε ότι… είναι ριψάσπιδες όσοι έχουν συμπορευτεί με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη θυμίζοντας την ιστορία του Κορίνθιου Στρατηγού της αρχαιότητας Τιμολέοντος, που έμεινε στην ιστορία για την εκστρατεία του κατά του τυράννου των Συρακουσών. Ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης «φωτογράφισε» στη θέση του τυράννου τον κ. Μουτζούρη μιλώντας για την “άλλη πλευρά”. Αναγνώρισε συνάμα ότι είναι δύσκολος ο εκλογικός αγώνας και μάλιστα είπε πολλές φορές στο ακροατήριο ότι «είναι κρίμα να χάσει το Βόρειο Αιγαίο την ευκαιρία με Περιφερειάρχη τον Αλκιβιάδη Στεφανή, αυτό μην ξεχάσετε να το πείτε και στους φίλους σας. Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεθεί. Είναι κρίμα να σας δίνουν πόρους και να μην τους παίρνετε». Λίγο νωρίτερα ωστόσο είχε ισχυριστεί ότι το κόμμα του όταν ανέλαβε την κυβέρνηση εκτίναξε την απορροφητικότητα κονδυλίων στο Βόρειο Αιγαίο! 

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι «πάρα πολλοί νεοδημοκράτες έχουν μείνει στην άλλη πλευρά», τόνισε όμως με νόημα ότι πρέπει να εκλεγεί ο κ. Στεφανής, το Βόρειο Αιγαίο έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να έχει έναν Περιφερειάρχη που θα συνεργάζεται μαζί της, χαρακτηρίζοντας άξιο τον στρατηγό, για τον οποίο είπε ότι ως αρχηγός του στρατού αλλά και Υφυπουργός της πρώτης Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπηρεσιακής Κυβέρνησης,  η πορεία του εγγυάται ότι μπορεί να προσφέρει στην Περιφέρεια. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα

Ο κ. Γεωργιάδης από όλους τους ομιλητές ήταν εκείνος που εισέπραξε το θερμότερο χειροκρότημα ξεσηκώνοντας πολλές φορές το ακροατήριο με τις φωνές του, καθώς ανέβαζε τους τόνους.  Μιλώντας για το δικό του success story είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επί προηγούμενης κυβέρνησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης επιτεύχθηκε το 30% των επενδύσεων που έγιναν σε σύνολο εικοσαετίας στην Ελλάδα μέσα σε 4 χρόνια. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα πιο μπροστά, μιλώντας και για το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς όπως είπε «η κυβέρνησή μας κατάφερε να περάσει ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα για το οποίο απέργησαν ελάχιστοι στο δημόσιο τομέα».  

Για τις Περιφερειακές εκλογές έσπευσε να υπογραμμίσει ότι είναι πολιτικές εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μουτζούρη ότι λειτουργεί κάνοντας επικοινωνιακά σόου. Προς επίρρωση των λεγομένων του επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβάζοντας τον κ. Στεφανή πήρε το ρίσκο να συγκρουστεί με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, ενώ του πρότειναν να στηρίξει τον Κώστα Μουτζούρη για να έχει μία εύκολη νίκη η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές. Ωστόσο ο ίδιος ανέλαβε το ρίσκο επιδιώκοντας το καλύτερο για το Βόρειο Αιγαίο, για  το οποίο είπε ότι έχει μπροστά του μία σημαντική ευκαιρία. Και τόνισε ότι «τόσοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ΕΣΠΑ δεν θα ξαναδιατεθούν για την περιοχή σας όπως τώρα, δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία».

Ο Π. Μαρινάκης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία σε μία περίοδο διαδοχικών κρίσεων για την Ελλάδα κατάφερε να φέρει τη χώρα μας στο προσκήνιο, ενώ με αφορμή την σημερινή επέτειο των 49 ετών από την ίδρυση του κόμματος (4-10-1974) κάλεσε τους νεοδημοκράτες να συγκρίνουν εικόνες και να πάρουν την απόφασή τους για τις κάλπες, αφού θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση με το μεταναστευτικό και πώς είναι τώρα με κλειστά τα σύνορα της χώρας μας και υποδομές (σ.σ. Βάστρια για την κράτηση μεταναστών). 

Αθανασίου – Στεφανής 

Ο πρώτος που άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών ήταν ο Βουλευτής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρατηρώντας ότι μέσα στο Δημοτικό Θέατρο μεταξύ άλλων βρίσκονταν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Γιαννέλλης και ο Παύλος Βογιατζής τόνισε: «Όλοι εσείς μετατρέψατε τη Λέσβο από κόκκινο νησί σε μπλε και θα παραμείνει μπλε. Το έργο της κυβέρνησής μας πρέπει να συνεχιστεί με μία νέα Περιφερειακή Αρχή και η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία για τους κατοίκους των νησιών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής περιόρισε τη διάρκεια της ομιλίας του στα 10-15 λεπτά και χωρίς να πλατειάσει και να κουράσει αφού παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολος ο αγώνας, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η νίκη θα είναι του συνδυασμού του στις Περιφερειακές εκλογές. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι μέσα από όραμα, σχέδιο, στόχους και πλάνο η εικόνα του Βορείου Αιγαίου θα αλλάξει σημαντικά. «Είμαι βέβαιος ότι το 2029 θα βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ στον ίδιο χώρο και θα γελάμε έχοντας φέρει την ευημερία για τα νησιά μας», είπε.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη σύντομη ομιλία του

Ο κ. Στεφανής έσπευσε εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ζητούμενο να “μαλώνεις” με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά να συνεργάζεσαι. Με όλους τους Υπουργούς είμαι φίλος, ήταν συνάδελφοί μου,  θα συνεργαστώ μαζί τους για το καλό της περιοχής μας.  Το Βόρειο Αιγαίο έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να ευημερήσει ως περιοχή και δυστυχώς σήμερα βλέπει τις άλλες περιφέρειες να καλπάζουν και εμείς να βρισκόμαστε πίσω».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό του, κάνοντας λόγο για συμμετοχή στο όνειρο, ενώ υπογράμμισε ότι σε διαφορετική περίπτωση το Βόρειο Αιγαίο αντιμετωπίζει άμεσο τον κίνδυνο να μείνει πίσω και να χαθεί μία πολύτιμη πενταετία.

Η σύντομη διάρκεια της ομιλίας του κυρίου Στεφανή εξέπληξε το κοινό, ωστόσο όπως αναφερόταν παρασκηνιακά στους διαδρόμους του Δημοτικού Θεάτρου, αυτό έγινε και για τεχνικούς λόγους καθώς επρόκειτο να ταξιδέψουν αεροπορικώς ο Υπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την Αθήνα και έπρεπε να τους δοθεί ο χρόνος να μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση