«Καλά Χριστούγεννα» για την ενισχυτική διδασκαλία

Spread the love


Στην αναμονή για την έναρξη των τμημάτων για την ενισχυτική διδασκαλία είναι πολλοί γονείς στο νησί μας. Οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν για την νέα σχολική χρονιά, με τους αρμόδιους να ενημερώνουν ότι, όπως και κάθε χρόνο, τα τμήματα θα ξεκινήσουν περίπου στα μέσα του Νοέμβρη. Ωστόσο πολλοί γονείς διαμαρτύρονται για την καθυστερημένη έναρξη των τμημάτων, καθώς το πρώτο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς είναι το πιο ζωτικό και είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ύπαρξης ενισχυτικής διδασκαλίας. 

Η κατάσταση όμως κάθε χρόνο είναι η ίδια και τα τμήματα στη Μυτιλήνη ξεκινάνε αργοπορημένα, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές, λόγω έλλειψης της συμπληρωματικής βοήθειας, να μένουν πίσω στα μαθήματά τους. Σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που έχουν ανάγκη την ενισχυτική διδασκαλία και η καθυστέρηση της έναρξης των τμημάτων δυσκολεύει αρκετά την κατάσταση. 

Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως στην Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία ολοκληρώνονται εντός των ημερών και σύντομα θα ξεκινήσουν τα τμήματα, ενώ εδώ στο νησί δεν έχει γίνει καν η αρχή.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Τίμος Θεοφανέλλης, τα τμήματα και φέτος υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβρη, όπως γίνεται και κάθε χρόνο στη Μυτιλήνη, καθώς ακόμα δεν έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα από το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εγγραφές των μαθητών. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Κάθε χρόνο περιμένουμε να μας αποσταλεί το έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να ξεκινήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τις διαδικασίες. Οι διευθυντές ενημερώνονται πόσα παιδιά χρειάζονται την ενισχυτική διδασκαλία και μας ενημερώνουν για τον αριθμό. Από εκεί και πέρα εμείς προχωράμε στην δημιουργία τμημάτων ανάλογα φυσικά και τον αριθμό των μαθητών που το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν κάποια σχολεία π.χ. που έχουν 3 μαθητές που να χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία και υπάρχουν και σχολεία που να μην έχουν κανένα μαθητή. Μόνο στα γυμνάσια πραγματοποιούνται τμήματα και γίνονται για τα βασικά μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσική. Για κάθε σχολείο ξεχωριστά μαζεύεται ο αριθμός των μαθητών και συνήθως κάνουμε δύο τμήματα, ένα στην μία άκρη και ένα στην άλλη άκρη της πόλης, ώστε να διευκολύνεται η προσέλευση των μαθητών. Κάθε χρονιά στην Μυτιλήνη τα τμήματα δημιουργούνται τον Νοέμβριο. Ακόμα δεν μας έχει έρθει κάποιο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας, οπότε αναμένουμε τις επόμενες μέρες».

Οι γονείς

Την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την όλη καθυστέρηση έχουν εκφράσει αρκετοί γονείς στη Μυτιλήνη, οι οποίοι βλέπουν τις μέρες να περνάνε χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Οι πρώτοι μήνες της σχολικής χρονιάς είναι οι πιο σημαντικοί για τους μαθητές και η ύπαρξη τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αυτό το διάστημα είναι ζωτικής σημασίας. Οι περισσότεροι γονείς εκφράζουν τον φόβο ότι τα παιδιά τους μπορεί να μείνουν πίσω στα μαθήματα, ενώ η καθυστέρηση που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην έναρξη των τμημάτων δεν βοηθά καθόλου

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά γονέας μαθητή: «Ενημερώθηκα από τον διευθυντή του σχολείου ότι οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ για ακόμη μια χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβρη. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε κάθε χρόνο. Γιατί καθυστερεί εδώ τόσο πολύ η έναρξη των τμημάτων; Τα παιδιά μας μπορεί να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους χωρίς την συμπληρωματική βοήθεια που παρέχει η ενισχυτική διδασκαλία». 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση