Άρωμα γυναίκας στο Δήμο Λήμνου

Spread the love


Νέα Δήμαρχος για την Λήμνο είναι η Ελεονόρα Γεώργα, αφού νίκησε τον απερχόμενο δήμαρχο της Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη. Η επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για τη Λήμνο», κ. Γεώργα  συγκέντρωσε ποσοστό 60,2% έναντι 39,7% του επικεφαλής της παράταξης «Η Λήμνος Μας» του κ. Μαρινάκη, και θα είναι για την επόμενη πενταετία η Δήμαρχος της Λήμνου. Η κ. Γεώργα διατήρησε το προβάδισμα που είχε αφού την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 37,33% έναντι 29,7% του κ. Μαρινάκη. Στην Λήμνο ψηφίσαν συνολικά 7.446 στους 23.342 εγγεγραμμένους πολίτες με τη συμμετοχή να σημειώνει σε ποσοστό 31,9%. Την πρώτη Κυριακή η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη αγγίζοντας σε ποσοστό το 37,19%.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρινάκης, με μια συναισθηματικά φορτισμένη δήλωση στις 22 Μαρτίου, είχε  ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Λήμνου σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είχε δηλώσει ταυτόχρονα πως η παράταξή του δεν διαλύεται, εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά με άλλον επικεφαλής και όλοι στράφηκαν προς την πλευρά των στενών του συνεργατών για να βρουν τον συνεχιστή της παράταξης. Την ίδια ώρα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί με κάποιον τρόπο στις Περιφερειακές Εκλογές. Εν τέλει λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές τα σενάρια περί καθόδου του στον στίβο μάχης της περιφέρειας αποτέλεσαν παρελθόν και έθεσε και ο ίδιος υποψηφιότητα για τον Δήμο της Λήμνου. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση